Didim Ekmek ve Gül Grubundan Özak işçilerine destek
1 aydır direnişte olan Özak Tekstil işlerine destek veren Didim Ekmek ve Gül Grubu, tüm Didim halkına seslenerek, ‘Bu haklı direnişe ses olmaya, destek olmaya davet ediyoruz’ dedi.

Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve BİRTEK-SEN'e üye olmalarından sonra işten atılan ve yaklaşık 1 aydır direnişte olan Özak Tekstil işlerine bir destek de Didim Ekmek ve Gül grubundan geldi.

Hakları için direnen Özak Tekstil işçilerine destek veren Didim Ekmek ve Gül grubu, tüm Didim halkına seslenerek, “Bu haklı direnişe ses olmaya, destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Didim Ekmek ve Gül grubu, Özak Tekstil işçilerine destek vermek amacıyla İş Bankası önüne stant kurarak, bildiri dağıttı. Kadınlar tarafından yapılan açıklamada, “Yolsuzlukların ve haksızlıklar hat safhada, işçi ve emekçilere yapılan baskılar, siyasi iktidarın anayasa ve hukuk tanımaz tutumu hayatın her alanında bu gün Türkiye’nin birçok yerinde grevde olan işçiler haklarını alana kadar direnişine devam kararından vazgeçmiyorlar. Urfa Özak direnişi nezdinde her alanda direnen tüm emekçilere selam olsun” denildi.

“Anayasa’nın 46.ncı maddesi uyarınca çalışanlar izin almaksızın sendika ve sendika birlikleri kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten ayrılma hakkına sahiptir. Özak Tekstil işçileri bu haklarını kullandıkları için devletin kolluk kuvvetlerinin baskı ve şiddetine maruz kaldılar. 27 Kasım’dan bu yana jandarmasıyla, diyanetiyle, patronuyla bütün engellemelere, gözaltılara karşı direnen Özak Tekstil işçilerinin yanındayız” ifadelerine yer verilen açıklamada, tüm Didim halkını haklı direnişe ses olmaya, destek olmaya davet edildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bir ‘ilerici kapitalizm’ yalanı: Levi’s ve Özak di...

Bir tekelin yalanları Türkiye’nin bir kentinde, Urfa’da yaşanan gerçeklerle boşa düşüyor...

Özak direnişinde 1. ay | 'Hakkımızı alana kadar bu...

Özak direnişi 1. ayına girdi. İşçiler, devletin ve Özak patronunun tüm engelleme girişimleri ve bask...

Özak Tekstil işçisi kadınların var olma mücadelesi...

BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılmasıyla başlayan ve yaklaşık 1 ayı geride bırakan Özak...