Erzurum'da kadın katiline ‘haksız tahrik’ ve ‘takdir’ indirimi
Erzurum'da evli olduğu kadın Yasemin Sarıyıldız'ı 11 el ateş ederek öldüren Ezalettin Sarıyıldız, ‘haksız tahrik’ ve ‘takdir’ indirim ile birlikte 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Erzurum'da evli olduğu Yasemin Sarıyıldız'ı 11 el ateş ederek öldüren Ezalettin Sarıyıldız, “haksız tahrik” ve “takdiri” indirim ile birlikte 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

24 Ekim 2022 tarihinde Horasan ilçesinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, Yasemin Sarılyıldız ve Ezalettin Sarıyıldız arasında tartışma çıktı. Ezalettin Sarıyıldız, tartışma sırasında silahla eşine 11 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Ezalettin Sarıyıldız tutuklandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık ile eşinin aralarında bir süredir huzursuzluk olduğu ve sık sık tartıştıkları ve 24 Ekim 2022 tarihinde yine tartışma yaşandığı sanığın, 11 el ateş ederek eşi Yasemin Sarıyıldız'ı öldürdüğünü kaydetti. Cumhuriyet savcısı sanığın "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Ezalettin Sarıyıldız savunmasında öldürme amaçlı ateş açmadığını iddia etti.

HAKSIZ TAHRİK VE TAKDİRİ İNDİRİM UYGULANDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ezalettin Sarıyıldız'ın "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme heyeti olayın başlangıcında ilk haksız hareketin kim tarafından yapıldığının belirlenememesi gerekçesiyle sanık lehine değerlendirme yaptı. Sonuç olarak mahkeme heyeti sanığa "haksız tahrik" ve "takdiri indirim" uygulayarak 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Fotoğraf:Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Cinsel istismardan ceza alan tarikat liderine, mağ...

Zonguldak’ta 19 yaşındaki H.K.Y.’ye cinsel istismardan ceza alan tarikat lideri İsmail A. bu kez H.K...

Gabonlu Dina davasında ilk duruşma görüldü: ‘İddia...

Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina davasında ilk duruşma bugün görül...

Gülistan Doku'nun dosyası yeniden incelenecek

Gülistan'ın ablası Aygül Doku, Dersim'de Valı Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz...