EŞİK'in Danıştay önündeki basın açıklamasına polis engeli
EŞİK'in İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına dair yürütmesini derhal durdurması için Danıştay'a dilekçelerini vermeden önce yapacağı basın açıklaması polis tarafından engellendi.

EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu dün yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma kararının ek dilekçe başvurusunda bulunacaklarını ve bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurup Ankaralı kadınları yanlarında olmaya çağırmıştı. EŞİK'in dilekçelerini vermeden önce yapacakları basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Polisin herhangi bir resmi karar göstermeksizin basın açıklamasını engellediğini söyleyen EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformundan Av.Yelda Koçak, "Anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz" demelerine karşın polisin "Anayasa'dan başka kanunlar da var!" diye yanıt verdiğini belirtti. Koçak, İstanbul Sözleşmesi'nden 1 Temmuz'da çıkılacağı için 1 Temmuz'dan önce İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hakkında Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesini talep ettiklerini ifade etti: Koçak, "Danıştay 10. Hukuk Dairesi'nin önünde bir tane dostayımız var bekleyen ve Danıştay 10. Hukuk Dairesi bu hukuksuz geri çekilmeye karşı dur diyebilir yürütmeyi durdurma kararı vererek. Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hakkında yürütmeyi durdurması kararı verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

  

Fotoğraf: EŞİK

İlgili haberler
EŞİK'ten 24 Haziran'da Danıştay binası önüne çağrı

EŞİK-Eşitlik İçin kadın Platformu yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına karşı...

EŞİK toplumun tüm kesimlerine çağrı yaptı: 1 Temmu...

EŞİK: 1 Temmuz’a kadar, toplumun her kesimini İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya, demokratik ve ya...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...