Didimli Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için pedal çevirdi
Didim Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini pedal çevirerek bir kez daha dile getirdi.

Didim Kadın Platformu bisikletleriyle bir araya gelerek, Kent Meydanı’ndan Altınkum Sahiline kadar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediklerini belirtmek için pedal çevirdi.

Altınkum Sahilinde toplanan Kadın Platformu bileşenleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Kadın Platformu adına Eğitim Sen Didim Şube Baş Temsilcisi Belkıs Kahraman ve Sol Parti Didim İlçe Başkanı Gülçin Akın okudu.

Açıklamada kadınlar, “Haklarımıza, sözleşmemize göz dikenlere sesleniyoruz. Mücadeleyle kazandığımız, artık bütün toplumun kabul ettiği haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesini nasıl kazandık ise öyle savunmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nden değil önümüzden çekilin” dedi.

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZIN HİÇBİRİNDEN VAZGEÇMİYORUZ

Açıklamada, “Bu hukuksuz, bizim için geçersiz karar, isyanımızı, öfkemizi daha da büyütüyor. Açık açık ilan ediyoruz: Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz! Haklarımız ve hayatlarımız hakkında pazarlık yapmıyoruz” denildi.

Ayrıca İzmir’de HDP İl binasına yapılan saldırıyı da kınayan kadınlar, “Bu saldırıya zemin hazırlayan söylem ve politikaları kınıyor, faillerin ve arkasındaki güçlerin yakalanarak gerçek adalet önünde hesap vermesini talep ediyor, devreye sokulan örgütlü kaos planına karşı tüm kadınlar olarak mücadelemizi yükselteceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.


1 TEMMUZ’DA SONRA DA MÜCADELE EDECEĞİZ

“20 Mart'ta yayınlanan tek kişilik hukuksuz kararın hemen ardından onlarca baro, kadın ve LGBTI+ örgütü, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve hatta tek tek kişiler Danıştay'a yürütmeyi durdurma davası açtı. Bugüne değin Danıştay'dan bir tek ses çıkmadı. Soruyoruz, dava dilekçelerimize ne oldu? Adaleti sağlaması gereken kurumlar neden işlemiyor?” diye soran kadınlar, “Bu davadan vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz'dan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadeleyle kazandığımız, artık bütün toplumun kabul ettiği haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kadınlar açıklamanın ardından kadın cinayetlerinde farkındalık yaratma amacıyla Altınkum Sahilinde Las Tesis protesto dansını gerçekleştirdi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Denizli'deki İstanbul Sözleşmesi eyleminde 'Deniz...

‘Deniz Poyraz, çocuklarının gözü önünde öldürülen Hafize Kurban isyanımızdır. İstanbul Sözleşmesi’nd...

Çanakkale’de kadınlar: ‘Bas pedala haykır, İstanbu...

Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, bisikletli eylem ve sonrasında Çanakkale Truva atı önünde...

Kadınlar Kocaeli'de şiddete karşı pedal çevirdi

Ülkenin dört bir yanında kadınlar 25 Kasım'da yan yana gelecek. Kocaeli'de de bir araya gelecek olan...