Eskişehirli veliler: Okullardaki önlemler yetersiz
Okullardaki pandemi önlemlerini, okul malzemelerine gelen zamları ve uzaktan eğitim sürecinde yaşanan zorlukları Eskişehirli velilerle konuştuk.

Türkiye'de günlük vaka sayıları 20 binin, can kaybı ise 250'nin üzerinde seyrederken yüz yüze eğitim süreci çeşitli tedbirlerle başladı. Sınıflara dönüş öncesi okul malzemeleri de zamlandı. Öte yandan yaklaşık bir buçuk yıl boyunda aç kapalar arasında süren uzaktan eğitim de öğrenciler üzerinde etkisini sürdüyor.

Eskişehir'de iki farklı okulun velileriyle önlemleri yeterli bulup bulmadıklarını, okul masraflartını karşılayıp karşılayamadıklarını ve uzaktan eğitime dair tecrübelerini konuştuk.

Veliler, önlemlerin yetersiz ve sınıfların çok kalabalık olduğunu, temizlik personeli sayısının yeterli düzeyde olmadığını ve tedirgin olduklarını söylediler.

Okul masraflarının tek maaşlı ailelerce karşılanmasının çok zor olduğunu belirten veliler, uzaktan eğitimin de verimsiz geçtiğini ifade ettiler. Birçok veli, çocuklarının konu eksiklerini özel ders ve dershaneler aracılığıyla kapatmaya çalışıyor ancak bunun maliyetinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Metal işçisi kadın: Vergileri eğitime harcayın, pa...

Metal işçisi kadın: Okulların açılmasıyla birlikte hem maddi hem manevi olarak ciddi bir yükün altın...

Mülteci çocukların eğitimi: Öğretmenler kendi hali...

İstanbul’dan bir öğretmen mülteci çocuklara eğitim vermek için özel bir eğitim almadıklarını ve çocu...

Okulların pandemi öncesinden bir farkı yok

‘Müfredat biraz seyreltilse, öğretmen, öğrenci, veli zaman geçirilmeden aşılansa diye bekliyoruz. Hi...