ETF Tekstil işçileri gözaltına alındı, polisler direniş çadırlarını söktü
Patronun fabrikayı kapatmasının ardından haklarını gasbetmeye çalıştığı ETF Tekstil işçileri, fabrikadan malların çıkarılmasına izin vermedikleri için gözaltına alındı.

ETF Tekstil’de gasbedilen alacakları için 57 gündür direnen işçiler, patronun kamyonlarla mal kaçırmasına engel olmak istedikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Kamyonların önünde duran ve makinelerin fabrikadan çıkışına izin vermek istemeyen işçiler ve sendika temsilcileriyle beraber 32 kişi gözaltına alındı. Polisler ise işçilerin direniş çadırını söktü.

Gözaltına alınan işçilerden Pembe Maden, Songül Baş, Tülay Akdemir ve Gülşen Balta Ekmek ve Gül'e konuştu.

İstanbul Tuzla’da bulunan ve DERİTEKS’in örgütlü olduğu ETF Tekstil’de işçiler direnişlerini devam ettirirken sabah 11.00 sularında 2 kamyon fabrika içerisine girmek isteyerek kalan malları çıkarmak istedi. İşçiler kapının önüne yığılarak geçişlere engel olmaya çalıştı. Saat 12.30 civarı fabrika önüne gelen çevik kuvvet ekibi, polis koridoru oluşturarak işçilerin etrafını sardı. Dağılma uyarısına karşı emeklerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen işçiler, “Bir kere bizim yanımızda olun, hep patronu koruyorsunuz” diye haykırırken polisler işçileri sürükleyerek yaka paça gözaltına almaya başladı. Fabrika önündeki kapıdan ayrılmamak için kendilerini plastik kelepçe ile kapıya bağlayan işçiler de sert müdahaleye maruz kalarak ve ters şekilde kelepçelenerek gözaltı otobüsüne bindirildi. Sadece yaşananları kaydetmeye çalışan işçiler dahi gözaltına alındı. DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz, Tuzla Şube yöneticisi Hikmet Numanoğlu, ve yöneticileri de gözaltına alınanlar arasında.


HIRSIZ İÇERİDE EMEĞİMİZİ ÇALIYOR

Direnişteki işçilerden Songül Bakan, “Biz kapıda direndik kamyonlar çıkmasın diye. 6 arkadaşımız kendisini zincirledi kapıya. Herkesi yaka paça, kelepçe vurarak, sürükleyerek götürdüler. Hakkımı arıyorum sadece. Kanun da adalet de hep içerideki hırsızdan yana. Biz sadece hakkımızı istedik ama polisin bize gösterdiği muameleye bakın. Arkadan ters kelepçelenerek içeri atılıyoruz.” dedi.

Gözaltına alınan işçilerden Canan Gündüz ise “Arkadaşlarımız kelepçelendi ve gözaltına alındı. Hepimiz zor durumdayız. Diyecek bir şey bulamıyorum. Hırsız içeride emeğimizi çalıyor, biz de emeğimizi korumak, hakkımızı gasbettirmemek için buradayız. Biz işçiler direndikçe de bize şiddet uyguluyorlar. Sürükleyerek gözaltına alıyorlar” dedi.

İŞÇİLER GÖZALTINDAYKEN POLİSLER DİRENİŞ ÇADIRLARINI SÖKTÜ

Gözaltına alınan işçiler, Tuzla'daki karakola götürüldü, ifadeleri alınıyor.

İşçiler gözaltındayken polisler ve zabıta ekipleri fabrika önünde işçilerin kurduğu çadırları sökmeye başladı. Polisler çadırları sökme gerekçesi olarak izinsiz eylem olduğu gerekçesini savundu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül 

İlgili haberler
ETF Tekstil patronu mal kaçırmaya devam ediyor

Alacakları için 56 gündür direnen ve fabrika önünden ayrılmayan ETF Tekstil işçileri yine polis enge...

Hakları için fabrika önünde direnen ETF Tekstil iş...

Gasbedilen haklarını almak için fabrika önünde nöbet tutan ETF Tekstil işçilerinin karşısına bir kez...

ETF işçileri: Okullar açılıyor çocuklarımızın ihti...

Ücret ve tazminatlarını alamayan, okulların açılmasına az bir süre kala zor duruma düşen direnişteki...