Eyüpsultan'da tehdide karşı barikat kuran kadın: Umutlarım tükenmek üzere
İstanbul Eyüp'te eski dini nikahlı eşine şiddet uygulayan ve sürekli tehdit eden Ahmet Çelik'in tutuklanması ya da elektronik kelepçe takılması talebini mahkeme reddetti.

İstanbul Eyüpsultan'da ayrıldığı dini nikahlı eşi Dilek Acu'ya uyguladığı şiddet ve tehditleriyle kadının evinin önüne barikat kurmasına neden olduğu için 12 yıl 6 aya kadar hapisle yargılanan Ahmet Çelik'in celse arasında tahliye edildiği ortaya çıktı. 3 ay tutuklu kalan Ahmet Çelik ile Dilek Acu duruşmada karşı karşıya geldi. Dilek Acu "Kendim ve çocuğumun hayatını korumaya çalışırken bir yandan da birden fazla dosyaya yetişmeye çalışıyor ve önyargılı insanlar tarafından işten kovuluyorum. Umutlarım tükenmek üzere, yaşama sevincimi kaybetmek üzereyim" dedi. Ahmet Çelik ise, "3 ay hapis yattım. Babam yatalak. Zaten memlekete döneceğim" diye konuştu.

"UMUTLARIM TÜKENMEK ÜZERE"

DHA'nın haberine göre duruşmada söz alan Dilek Acu, "Çocuğum ve bana sürekli rahatsızlık vermektedir. Takıntılı bir insanın küfür ve hakaretlerine maruz kalıyorum. Ancak şahıs ifadesi alındıktan sonra adeta cesaret kazandırılmak için serbest bırakılmaktadır. Hakkında 30'u aşkın şikayetim var, değişik mahkemelerde takip ettiğim dosyalar bulunuyor. Kendim ve çocuğumun hayatını korumaya çalışırken bir yandan da birden fazla dosyaya yetişmeye çalışıyor ve önyargılı insanlar tarafından işten kovuluyorum. Umutlarım tükenmek üzere, yaşama sevincimi kaybetmek üzereyim. Sanık mahkemenize bildirdiği adreste oturmamaktadır, tespit edilmesini talep ederim. Ben kadın sığınmada kalmak zorundayım, kızım yatılı okulda. O rahat yaşarken ben sokaklarda sürünüyorum. Yakama yapıştı gitmiyor, kime gidebilirim, bu ülkede sığınabileceğim kim var adalet dışında?" dedi. Acu, sanığın tahliye edildikten sonra da kendisini arayarak rahatsız etmeye devam ettiğini belirtti. Acu'nun avukatı da sanığın rahatsızlık vermeye devam ettiğini söyleyerek en üst hadden cezalandırılmasını, tutuklanmasını veya elektronik kelepçe uygulanmasını talep etti. Aile Bakanlığı avukatı da sanığın defalarca tehdit suçunu işlediğini belirterek tutuklanmasını istedi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE BENİ ARAMASINI İSTEMİYORUM"

Hakimin, "Tahliye olduktan sonra aradın mı?" sorusuna sanık Ahmet Çelik, "Çocuğun masrafları için hesap numarası istemek üzere aradım" diye cevap verdi. Dilek Acu ise "Hayır, hesap numarası istemedi. 'Dilek ne yapıyorsun?' diye beni aradı. Hiçbir şekilde beni aramasını istemiyorum. İletişim kurmasını istemiyorum" dedi. Acu, sanığın kendisini aramasına ilişkin ses kaydını da mahkemede dinletti. Acu, "Bu tarz bahanelerle beni test ediyor. Mahkemelere gitmekten gücüm kalmadı, desteğinize ihtiyacım var" diye konuştu.

"3 AY HAPİS YATTIM, MEMLEKETE DÖNECEĞİM"

Ahmet Çelik, "Ben de görünce yolumu değiştiriyorum. 3 ay hapis yattım. Babam yatalak. Zaten memlekete döneceğim" dedi. Sanığın avukatı ise müvekkilinin herhangi bir şiddet eylemi olmadığını öne sürerek tutuksuz yargılanmasını ve beraatini talep etti.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Mahkeme, sanığın tutuklanması veya elektronik kelepçe uygulanması taleplerini reddetti. Dilek Acu'nun sanıktan şikayetçi olduğu dosyaların bildirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İddianamede, sanık Ahmet Çelik’e "Silahlı tehdit", "Hakaret" ve "Israrlı takip" suçlarından 3 yıl 9 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

NE OLMUŞTU?
Eyüpsultan’da yaşayan 41 yaşındaki Dilek Acu 2009 yılında tanıştığı 46 yaşındaki Ahmet Çelik ile dini nikah kıyarak evlendi. Çiftin 2010 yılında çocukları dünyaya geldi. Çelik, iddiaya göre eşine hamileyken şiddet uygulamaya başladı. Defalarca şikayetçi olan Acu, tehditlerine dayanamayıp doğum yaptıktan sonra Çelik’ten ayrıldı. Bu süre zarfında Acu, Çelik’ten tekrar şikayetçi oldu. Yaklaşık 10 yıl sonra 2020 yılında işsiz kalan Acu, Çelik’in ailesinin yaşadığı evin karşısında Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait bir arazide, tek katlı bir ev yaparak kızıyla birlikte yaşamaya başladı.
EVİNİN ÖNÜNE BARİKAT KURDU
Çelik Acu ile tekrar evlenmek istedi. Çift tekrar birlikte yaşamaya başladı. Çelik, eşi ve kızına şiddet uyguladı. Kızını can güvenliği için çocuk esirgeme yurduna veren anne Acu, kendi için de uzaklaştırma kararı talep etti. Yıllardır esir hayatı yaşadığını ifade eden Acu’nun evine taktırdığı kamera sistemi de Çelik tarafından parçalandı. Son olarak geçen hafta Çelik, Acu’yu darbederek bıçakla kolunu çizdi. 9 Haziran’da uzaklaştırma kararı iptal edilen Acu, kendisini korumak için demir kapı yaptırdı, evinin önüne barikat kurdu.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Ölümle tehditten uzaklaştırma kararı aldıran kadın...

Kendisine saldıran, ölümle tehdit eden erkeğe karşı aldırdığı uzaklaştırma kararı iptal edildikten s...

‘Kadına yönelik şiddetin failleri cezasız kaldıkça...

Ankara Kadın Platformu, kadına yönelik suçlarda cezasızlığa karşı buluştu: 'Türkiye’de ve tüm dünya...

Ankaralı kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’ni tartıştı...

İktidarın İstanbul Sözleşmesi’ni hedef almasını konuştuğumuz Ankaralı kadınlar, yasanın tartışılması...