Ezgi Alya Yiğit duruşması 29 Ocak’ta| Adalet sağlansın, katiller cezalandırılsın!
Nizip Ticaret Borsası'ndan İbrahim Sarı’nın oğlu, Nizip AKP Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın yeğeni Osman Sarı tarafından öldürülen Ezgi Alya Yiğit davası 29 Ocak'ta görülecek.

Antep’te 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşı ile scooter sürerken ehliyetsiz sürücü Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit için adalet arayışı sürüyor. Görülecek duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor. 29 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da görülecek duruşma öncesinde Ezgi Alya Yiğit’in ailesi ve ailenin avukatı Ergin Sözen konuya ilişkin konuştu.

DELİLLER KARARTILDI

Dava boyunca delillerin karartıldığına dikkat çeken Avukat Ergin Sözen, "Bu davanın en önemli noktası bir türlü sağlıklı delil toplanamaması. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 1 kilometre mesafede, onlarca apartman ve ticari mekanın bulunduğu işlek bir caddede gerçekleşen bu olayın kamera görüntülerinin bir türlü bulunamaması sürpriz değil. Kamera görüntüleri bilinçli bir şekilde kaçırılmış." diyerek Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün sürecin başından beri baskı uyguladığını, olayın ortaya çıkmaması için olağanca bir çaba gösterdiğini ve dosyaya gelen emniyet tutanaklarının baştan savma yapıldığını ifade etti.

Duruşmanın karar duruşması olabileceğini hatırlatan Sözen, "Sanık bu süreçte bir ay bile tutuklu kalmadan serbest bırakıldı. Verilecek karardaki cezanın miktarına göre itiraz ya da istinafa tabi olabilir. Bu sebeple yargılama uzayabilir. Şahıs, taksirle insan öldürme suçlamasıyla yargılanıyor. Bu halde alacağı ceza en fazla 5 yıl olacak. Mahkemenin dosyaya bakış açısı budur. Kamera görüntüleri bunu değiştirebilmek adına çok önemliydi ancak hepsi kaybedildi." diyerek davadan hakkaniyetli bir karar çıkacağını düşünmediklerini söyledi. Sözen, davanın sonlanmasının ardından emniyet yetkilileri hakkında "görevi ihmal etme ve kötüye kullanma" sebebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.

İKTİDARA YAKIN OLANLAR PAÇAYI KURTARIYOR

Aile adına konuşa Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit, hazırlanan bilirkişi raporlarının eksik ve gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak "Olaydan iki gün önceye ait görüntüler bulunabiliyorken olay anına ait görüntüler ortada yok. Üstüne tanık ifadelerinde olayın kaldırımın tam kenarında seyir halinde gerçekleştiği yer alırken "sağına soluna bakmadı" gerekçesiyle Ezgi, her defasında asli kusurlu bulundu. Olaydan hemen sonra çekilen iki görüntüye ulaştık. Araç kaldırımın dibinde, Ezgi ve Şimal sağda. Ama bilirkişi raporda çizdiği krokide, Ezgi’yi yolun ortasında gösteriyor." dedi.

Osman Sarı’nın 28 günlük tutukluluk halinin ardından serbest bırakıldığını ve ailesi tarafından üniversiteye gönderildiğini hatırlatan Yiğit, "Alelacele tahliye edildi ve hiçbir yaptırım uygulanmadı. Kardeşimin hayatını elinden alanlar elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor. Ailesi de yaptığı şeyi ödüllendirmiş gibi yeni araba alıyor. Osman sarı da arabayla yeni hız ve drift videoları çekmeye devam ediyor. Kendisi çok rahat çünkü kendisi Nizip Ticaret Borsası'ndan İbrahim Sarı’nın oğlu, Nizip AKP Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın yeğeni. Bu rahatlık ve cesaretin buradan geldiğini biliyoruz." diyerek ailenin siyasi tutumlarından kaynaklı olay anından bu yana devletin tüm imkanlarını kendi lehlerine kullandıklarını ifade etti.

"İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı, kimsenin başka birisinin canını alamayacağını göstermemiz gerekiyor." diyen Yiğit, bu duruşmanın karar duruşması olabileceğinden kamuoyunun desteğine düne göre daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirterek "Artık adaletin tecelli etmesini, Osman Sarı’nın hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Pazartesi günü, Gaziantep Adliyesi Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, bu konuda duyarlı olan herkesin, adaleti herkes için isteyen vicdanlı insanların bizimle beraber yürümesini istiyoruz." dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ezgi Alya Yiğit davası| ‘Bıkmadan, usanmadan burad...

Antep’te 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşı işe scooter sürerken ehliyetsiz sürücü O.S’nin araçla çarp...

Ezgi Alya'ya adalet için bir arada olalım

‘16 Ekim Pazartesi günü Gaziantep Adliyesinde Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması var. Bu davanın ta...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Ezgi Alya Yiğit’in...

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, 12 Nisan 2022’de Gaziantep'te ehliyetsiz sürücü Osman Sarı...