Gaziantep Demokratik Kadın Platformu: Mahsa’nın katili erkek egemen rejimdir
İran’da gözaltında katledilen Mahsa Amini için Türkiye’de de eylemler sürüyor. Gaziantep Demokratik Kadın Platformu İran’daki kadınlara destek açıklaması yaptı.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İran’da katledilen Mahsa Emînî için basın açıklaması gerçekleştirdi. Yeşilsu Parkında gerçekleşen açıklamada, “Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir! Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişiyle ile birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz” denildi.

‘KADINLARIN VE EZİLENLERİN MÜCADELESİ ENGELLENEMEYECEK’

Açıklamayı okuyan Sinem Erener, “Başta İran olmak üzere dünyanın her yerinde halklar, protesto eylemleriyle Mahsa Emînî’nin katledilmesine karşı tepkilerini büyütmeye devam ediyor. Sokaklarda güçlü gösteri ve yürüyüşlerle erkek egemen İran Rejimine ve onun ‘ahlak polisi’ gibi kadın düşmanı kurumlarına karşı isyanını yükseltiyor” dedi.

Kadınların ve ezilenlerin mücadelesinin engellenemeyeceğini söyleyen Erener, “Daha dün Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşanan kadın cinayeti sonrası katil, polisleri oyaladığı için onlardan af diledi. Burada da görüldüğü gibi adeta erkek egemen düzenin ahlakçı polislerin ve iktidar rejiminin kadın katillerine verdiği güven gözler önüne seriliyor. Ancak şu iyi bilinsin ki; kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek! İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor! İran halkları, dünya halkları yeter diyor” diye ifade etti.

‘MAHSA’NIN DİRENİŞİ VE MÜCADELESİ BİZLERİN DE MÜCADELESİDİR’

Erener son olarak, “Mahsa şahsında katledilen tüm kadınlara sözümüz, ahlaksızlık sizin görünen saç tellerinizde değil, İran’dan tüm dünyaya erkek egemen iktidarların zihniyetindedir. Buradan bir kez daha belirtiyoruz; Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir! Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişiyle birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz” diye belirtti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Mahsa Amini’nin hastaneye yatırıldığını duyuran Ga...

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu, İran’da Gazeteci Nilufar Hamidi’nin tutuklandığını duyurdu. Hamidi,...

Batıkentli Kadınlar: Mahsa Amini isyanımızdır

Batıkentli Kadınlar İran’da ahlak polisinin katlettiği Mahsa Amini için Gimsa önünde açıklama yaptı.

ODTÜ'de öğrenciler Mahsa Amini için açıklama yaptı

ODTÜ öğrencileri, bir araya gelerek Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesini protesto e...