Gülşen 21 Ekim’de hakim karşısına çıkacak
Şarkıcı Gülşen hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ gerekçesiyle hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, ilk duruşmanın 21 Ekim’de yapılmasına karar verdi.

Şarkıcı Gülşen hakkında konserinde imam hatip liselilere yönelik ifadeleri dolayı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, ilk duruşmanın 21 Ekim’de yapılmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca Gülşen hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelendi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederken, Çolakoğlu’nun avukatı Emek Emre’nin, müvekkilinin “konutu terk etmeme” şeklindeki “ev hapsi” kararının kaldırılması talebini reddetti. İlk duruşmanın 21 Ekim’de yapılmasına karar veren mahkeme, dosyadaki müştekiler ve Gülşen’e duruşma gününü bildiren tebligat gönderilmesine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 48 sayfalık iddianamede 702 müşteki yer alıyor. Gülşen’in savunmasına da yer verilen iddianamede, Gülşen’in 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, “Şüphelinin sarf etmiş olduğu söz ve beyanların irdelenmesinde halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu birlik ile beraberlik içeren ortak değer yargılarının olması hilafına, kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı, şüphelinin söz ve beyanlarının kışkırtıcı, düşmanca tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği anlaşılmıştır.” denildi.

İddianamede ayrıca, “Video Çözümleme ve Açık Kaynak Araştırma Raporu’nda belirtildiği üzere soruşturmaya konu söz ve beyanları içeren videonun birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşılarak sosyal medyada gündeme geldiği ve ayrıca kendileri veya yakınları imam hatip lisesi mezunu olan ya da soruşturma konusu tahrik içeren sözlerden dolayı şikayetçi olduklarını beyan eden birçok müşteki tarafından verilen şikayet dilekçeleri ile şikayette bulunulduğu da dikkate alınmıştır. Soruşturmaya konu söz ve beyanların halkın bir kesimi nezdinde tahrik konusu olup, tahrik edilenler nazarında endişe yaratacak şekilde bir etki oluşturarak kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı anlaşılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

GÜLŞEN, ‘KATLİ VACİPTİR’ DİYEREK TEHDİT EDEN ÖMER YILDIZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Şarkıcı Gülşen, “Katli vaciptir” diyerek kendisini hedef gösteren Yeniden Refah Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yeniden Refah Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız, bir konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen’i “Bu kadının katli vaciptir. Gülşen Tutuklansın” paylaşımı yapmıştı. Yıldız, gelen tepkiler sonrası paylaşımını silmişti.
Halk TV’de yer alan habere göre, Gülşen’in avukatı Emre Emek, Yıldız’ın paylaşımı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Yıldız için “anayasayı ihlal”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “halk arasında korku ve panik yaymak amacıyla tehdit”, “suç işlemeye tahrik” ve resen takdir edilecek suçları sebebiyle soruşturma başlatılması ve iddianame düzenlenmesi talep edildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Gülşen’le day...

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu: “Ne size ne kadın düşmanı politikalarınıza itaat etmiyoruz”

Adana Ekmek ve Gül: Gülşen’in tutuklanması topluma...

Ekmek ve Gül Adana Grubu, dört ay önce bir konserinde yapmış olduğu konulma nedeni ile tutuklanmasın...

Kadınları aşağılayan, katleden, ayrıştıranlara söz...

İktidar sözcüleri, devlet görevlileri, kurum temsilcileri kadınları hedef alan, aşağılayan açıklamal...