Adana Ekmek ve Gül: Gülşen’in tutuklanması topluma göz dağı vermek amaçlı
Ekmek ve Gül Adana Grubu, dört ay önce bir konserinde yapmış olduğu konulma nedeni ile tutuklanmasına karar verilen sanatçı Gülşen için basın açıklaması yaptı.

Ekmek ve Gül Adana Grubu, dört ay önce bir konserinde yapmış olduğu konulma nedeni ile tutuklanmasına karar verilen sanatçı Gülşen için basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Fatma Koç, Gülşen’in bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Gülşen’in tutuklanmasının hem kutuplaştırma siyasetini derinleştirme, hem de topluma gözdağı verme amacını taşıdığını dile getiren Koç, şunları söyledi,  “Gülşen, çizilen kalıpları kabul etmediği, ‘makbul kadın’ olmayı reddettiği için tutuklandı. Hakkında onlarca şikayet olan erkekler ellerini kollarını sallayarak gezip rahatlıkla kadınları katlederken, sadece kullandığı bir ifade nedeni ile Gülşen’in tutuklanması adaletsizdir. ‘Namaz kılmayanları öldürelim mi, sadece dövelim mi?’ diye tartışma yürütenlere, halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor diye işlem yapılmazken Gülşen’in tutuklanması çifte standarttır. Gülşen’in tutuklanmasını asla kabul etmiyoruz. Biz kadınlar çizdiğiniz sınırlara sığmayacağız. Bizleri kalıplara sokma çabalarınız boşunadır.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadınları aşağılayan, katleden, ayrıştıranlara söz...

İktidar sözcüleri, devlet görevlileri, kurum temsilcileri kadınları hedef alan, aşağılayan açıklamal...

Eşinin çocuğunu istismar eden, eşini darbeden isti...

Pendik’e bağlı Esenyalı mahallesinde üvey kızına istismarda bulunan M.K., olaya tepki gösteren eşine...

Aleyna Tilki'yi taciz eden serbest bırakılmıştı, s...

Aleyna Tilki'ye evine 'baltayla girme' tehdidini eden Muhammed Erkam A. ile ilgili soruşturma, uzlaş...