'Halkın direnişi ile belediyemizi aldık'
Batman'da HÜDAPAR'ın adayına fark atarak belediye başkanı seçilen ve mazbatasını alan DEM Partili Gülistan Sönük: 'Belediyemizi halk ile beraber yöneteceğiz'

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde başarı elde ettiği kentlerden biri olan Batman'da mazbatanın alınmasının ardından bugün belediyeye, binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş ile geçti. Yürüyüşe DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Belediye Eş başkanı Gülistan Sönük , Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, DBP İl Örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu katıldı.

'HALKIN BELEDİYESİ HALKA YASAKTI'

Eş başkan Sönük, kayyumun belediyeleri karakol haline getirdiğini belirterek  “Halkın belediyesi halka yasak hale getirilmişti. Bugün halkın direnişi ile belediyemizi aldık. Ve binlerce kişi ile belediyeye girdik” dedi.

Halkın olanını halka vermek için belediyeye geldiklerini kaydeden Sönük, “Kentimiz bizimdir. Bizim olanı aldık. Nasıl bugün kitlesel bir şekilde halk ile belediyeye giriş yaptıysak, belediyemizi halk ile beraber yöneteceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf: DEM Parti

İlgili haberler
HÜDAPAR'a karşı Batman'ı kazanan Gülistan Sönük ol...

Batman'da, HÜDAPAR'ın aday gösterdiği ve 'çarşafınızın rengine karışmayız' sözleriyle gündeme gelen...

Kayyumlar sonrası Hakkâri: Kadınlar aşiretlere ve...

Hakkâri’de geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana atanan kayyum ilk olarak kadınlara yönelik geliştiri...

Kayyum politikası kadınları şiddete açık hale geti...

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezinden Avukat Cansel Talay, kente kayyum atanmasının ardından k...