Haydar Can Kılıçdoğan’ın cenazesinde kadınlar ‘Sesimizi duyan yok’ diyerek isyan etti
Ankara'da tacizi engellemeye çalışırken bıçaklanıp hayatını kaybeden Haydar Can Kılıçdoğan son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan kadınlar ‘Kadınlar savunmasız, duyan yok, her gün ölüyoruz’ dedi.

Ankara’nın Batıkent semtinde iki kız çocuğuna yönelik tacizi engellemeye çalıştığı sırada 6 yerinden bıçaklanan ve hayatını kaybeden Haydar Can Kılıçdoğan son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisi ve vatandaşlar katılırken, bir yurttaş “Burada ölen Haydar Can değil, insanlık öldü” diye haykırdı.

Pazar günü bir kafede doğum günü kutlaması yapan kız çocukları taciz edilince oradan geçen 28 yaşındaki Haydar Can Kılıçdoğan’dan yardım istedi. Bunun üzerine istismarcıları uyaran Kılıçdoğan, iki kişinin saldırısına uğradı. 6 farklı yerinden bıçaklanan Kılıçdoğan, kaldırıldığı Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekimlerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından yakalanıp gözaltına alınan Mert T. ile Yunus H. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

TÜMTİS Ankara eski Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan’ın oğlu Haydar Can Kılıçdoğan için Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Batıkent halkının Kılıçdoğan ailesini ve yakınlarını yalnız bırakmadığı.

‘GÖZ YUMANLARI ÇEKİN’

Cenaze töreninde bir yurttaş, basının ağlayan anne babayı çekmesine tepki göstererek, “Burada ölen Haydar Can değil, insanlık öldü. Burası Ankara’nın en huzurlu yaşam alanıyken çocuklarımızın taciz edildiği bir yer yer haline geldi. Bunlara göz yumanları çekin” diyerek Batıkent’te artan şiddet vakalarına tepki gösterdi.

Cenazeye katılan kadınlar da “Kadınlar savunmasız, duyan yok, her gün ölüyoruz devlet seyrediyor. Gencecik bir evladımız öldü sadece genç iki kızı koruduğu için. Duyun artık sesimizi” diyerek isyan etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bir açıklama yaparak, “Batıkent’te küçük kız çocuklarına yönelik tacizi engellemek için müdahale eden 28 yaşındaki gencecik evladımız Haydarcan Kılıçdoğan’ın öldürülmesi yüreğimizi yaktı” diyerek aileye baş sağlığı diledi.


İlgili haberler
Yaşamlarımızı çevreleyen şiddet tablosu değişir mi...

Sokaklar, evler, işyerleri, parklar, evimizin bulunduğu mahalleler hiçbir yer güvenli değil. Başımız...

Bir genç tacizi engellemek isterken öldürüldü| ÖFK...

Ankara’nın Batıkent semtinde iki kız çocuğuna yönelik tacizi engellemek isteyen 28 yaşındaki Haydar...

10 maddede Hilal Kaplan’a cevap

Hilal Kaplan’a cevabımız: Derdimiz aynı acının tekrar yaşanmaması! Derdimiz kadın düşmanı politika ü...