Hayır daha bitmedi, şimdi 1 Mayıs’a
Ankara Kadın Platformundan tüm kadınlara çağrı: Esnek, kuralsız çalıştırılmaya, kadına yönelik şiddete tacize, tecavüze, her türlü ayrımcılığa, OHAL’e, erkek egemen kapitalist sisteme karşı 1 Mayıs’a

Ankara’da referandum döneminde “Hayır! Kadınlar Var” diyerek sokak sokak referandum çalışması yürüten, referandumun şaibeli sonuçlarına karşı “Hayır, Daha Bitmedi” diyen Ankara Kadın Platformu, tüm kadınları talepleriyle alanda olmaya çağırdı.
“1 Mayıs’ta emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz, haklarımız ve hayatımız için alanlarda olacağız” diyen kadınlar, “Gelin hayatlarımızı çalmak isteyenlere hayır diyelim ve bu hayırın hayır demek olduğunu herkese, en çok da 1 Mayıs’ta biz kadınları yok sayanlara gösterelim” çağrısı yaptı.

ANKARA’DA 1 MAYIS PROGRAMI
1 Mayıs Pazartesi günü
Toplanma: 12.00 - Cebeci
Miting: 13.00 - Kolej Meydanı


Ankara Kadın Platformu'nun açıklaması şöyle:

Hayır Daha Bitmedi, Kadınlar Tek Adama Teslim Olmayacak, 1 Mayıs’ta Hayırlarımızla Alanlarda Olacağız!
Bizler eşitlik, özgürlük, demokrasi için; savaşsız, sömürüsüz, baskısız bir dünyada barış içerisinde, insanca bir yaşam için mücadele eden kadınlarız.
2017 1 Mayıs’ında da tek adama “hayır” diyen tüm kesimlerden kadınlarla birlikte, tüm renklerimizle, taleplerimizle 1 Mayıs İşçi sınıfının birlik,mücadele ve dayanışma gününde, emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz, haklarımız ve hayatımız için alanlarda olacağız.
Eşit olmayan koşullarda, baskı ve zorla, şaibeyle sürdürülen bir referandum sürecinin sonunda ülkenin tamamını tek bir adamın isteklerine, arzularına hapsetme hedefli anayasa değişikliği referandumda geçirildi. Referandum sonucunda pek çok şaibe ve pek çok hukuksuzluk gözler önüne serildi.
Ve biz kadınlar biliyoruz, bu kadar yetkinin tek bir adamın elinde toplanması ve onun kanun hükmünde kararname yetkisiyle biz kadınların hakları ve hayatına dair kararlar alabiliyor olması bizim yaşamlarımız için büyük tehlike oluşturuyor ve biz buna hayır diyoruz.
Bizler, oldubittiye getirilerek açıklanan referandum sonucuyla, kadınların kazanılmış tüm haklarının da, özgürlüğünün de sınırlandırılmak isteyecekleri bir döneme gireceğimizi biliyoruz. Biz kadınların tamamının hayatları, bedenleri, emekleri hakkındaki kararlar tek bir adama 'emanet' edilmek isteniyor. Ama Hayır! Kabul etmiyoruz. Bu nedenle referandum öncesinde söylediğimiz gibi #Hayır'larımızı büyütmeye devam ediyoruz.
Hayırlarımızla, kadınlar, işçiler, emekçiler, gençler, emekliler, güvencesiz çalışanlar 1 Mayıs ta mücadele taleplerimiz ile meydanlarda olacağız. Gelin hayatlarımızı çalmak isteyenlere #HAYIR diyelim ve bu Hayır’ın hayır demek olduğunu herkese, en çok da 1 Mayıs’ta biz kadınları yok sayanlara gösterelim!
Kıdem tazminatlarmızın gasp edilmesine, taşeron, esnek, kuralsız, sigortasız, sendikasız çalıştırılmaya, kiralık işçiliğe, işçi cinayetlerine, kadına yönelik şiddete tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, her türlü ayırımcılığa, OHAL’e, KHK’lara, savaşa, baskılara ve erkek egemen kapitalist sisteme karşı HAYIR’larımızla 1 Mayıs ta alanlarda olacağız.
Bizi yok sayanlara, sesimizi kısmaya çalışanlara karşı; hayatlarımıza, bedenlerimize, emeğimize dair kararları tek adama asla teslim etmeyeceğimizi 1 Mayıs Pazartesi günü saat:12.00’da Cebeci’de toplanarak, 13.00’da Kolej Meydanında hep birlikte gösterelim!
Haklarına ve hayatına sahip çıkan tüm kadın ve Lgbti’ler haydi 1 Mayıs’a!
Yaşasın Kadın Dayanışması!
Yaşasın 1 Mayıs!
Ankara Kadın Platformu


İlgili haberler
Mesaide değil 1 Mayıs’ta buluşalım

Metal işçisi bir kadın yazdığı mektupla özetliyor 1 Mayıs’a giderken talebini: İnsanca yaşam, insanc...

Evetçi işçiyle beraber 1 Mayıs’ta olacağız

İşçilerin arasında geçen referandum sonrası sohbete ortak olalım. “Evet diyen işçi üç kat mücadele e...

Dosya: 1 Mayıs’a Giderken Kadınlar ve Çalışma Yaşa...

Kadınlar işyerinde mobbinge, ayrımcılığa, tacize daha çok uğruyor. Kadınların yaşadıklarına ilişkin...