HDP’li Gergerlioğlu: Okullarda çocuklara sabah kahvaltısı ya da bir öğün yemek verilmeli
Mecliste yaptığı basın toplantısında konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, ‘Okullarda çocuklara sabah kahvaltısı ya da bir öğün yemek verilmeli’ dedi.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin imza kampanyası olarak başlattığı, eylül ayıyla birlikte Ekmek ve Gül’ün de çağrısını yaptığı “Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır” kampanyası okulların açılmasıyla birlikte destek bularak devam ediyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni eğitim öğretim yılında, öğrencilere sabah kahvaltısı ya da bir öğün yemek verilmesi gerektiğini söyledi.

Gergerlioğlu, Mecliste yaptığı basın toplantısında, yeni eğitim yılının başladığını anımsatarak “Öğrencilerin beslenme sorununa çözüm üretilmesi” gerektiğini ifade etti. Gergerlioğlu “Birçok çocuk okula aç gidiyor. Okullarda çocuklara sabah kahvaltısı ya da bir öğün yemek verilmeli. Bu konuda bir adım atılmalı” diye konuştu.

TİP Milletvekili Sera Kadıgil de okullarda bir öğün ücretsiz yemek ve temiz su dağıtılması için Meclise kanun teklifi vermişti. 

Görsel: Canva

İlgili haberler
Aileler okul masraflarına yetişemiyor: Bir şeylere...

Kocaeli’de okul alışverişine dair velilerin görüşlerini aldık. Veliler fiyatların çok yüksek olduğun...

Geçmediğimiz köprülere para akıtılacağına çocuklar...

Bursa Panayır Mahallesi’nde bir okul önünde çocuklarını almak için bekleyen annelerle ‘Okullarda 1 ö...

Çankaya Belediyesinin 'okullarda ücretsiz öğle yem...

Çankaya Belediyesinin okullara ücretsiz öğle yemeği dağıtma uygulamasını Tuzluçayır Kadınları Dayanı...