İhraç edilen kadınlar: 25 Kasım’da tek ses olmaya!
İhraç edilen kamu emekçisi kadınlar, tüm şiddete, engellemelere, eşitsizliğe, OHAL’e rağmen haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceğini söyleyerek 25 Kasım’da kadınları tek ses olmaya çağırdı.

İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) toplam 28 kadın kamudan ihraç edildi. Kadınlar, ihraç edilse de yaşamlarını sürdürmek için mücadele etti. İhraç edilen kadınlar, yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne çağrı yaptı.

‘KADINLAR TEK SES OLMALI’
20 yıllık öğretmenken ihraç edilen İlknur Alçelik Akikol, iktidarın kadınları ve kamu emekçilerini, kendisine biat ettirmek için saldırdığını belirtti. Akikol, son bir yıl içerisinde türlü işlerde çalışarak ayakta durduklarını, geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Sendikal çalışmalarını aksatmadan işlerine geri dönmek için sokaklardan taleplerini duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Akikol, iktidarın emekçileri açlıkla terbiye etmeye çalışarak mücadeleden vazgeçiremeyeceklerini ifade etti. Alikol, 25 Kasım’da kamu emekçilerine yönelik yapılan şiddete karşı da sokaklarda olacaklarını, kadınların birlik beraberlik içinde olduğu sürece şiddetin her boyutuyla başa çıkacağını söyleyerek tüm kadınları tek ses olmaya çağırdı.


HAYATLARINDAN VE HAKLARINDAN VAZGEÇMEYEN KADINLAR
İhraç edildikten sonra sadece kamu emekçisi değil, tüm kesimlerle birlikte dayanışma içerisinde bulunduklarını söyleyen Ebru Dinçer Metin de, bu dayanışma ile ayakta kaldığını anlattı. İhraçları, “kadına yönelik şiddetin bir boyutu” şeklinde değerlendiren Metin, OHAL döneminde artan hak ihlallerini hatırlatarak, “25 Kasım’a girerken hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Bu şiarla bu yıl alanlarda olacağız. İktidara geri adım attırmak, gördüğümüz şiddeti durdurmak, erkek devlet şiddetini geriye döndürmek için birlikte olmaya ihtiyacımız var. Bundan dolayı 25 Kasım’da tüm kadınlar birlik olmalı" dedi.

İhraç edilen kamu emekçisi Çise Atalay ise, kadınların her türlü şiddet karşısında boyun eğmediklerini ve üstesinden bir şekilde geldiklerini ifade ederek tüm kadınları dayanışmaya ve zorlukları birlikte aşmaya çağırdı. (MA)

İzmir’de kadınlar 25 Kasım Cumartesi, Alsancak’ta ÖSYM önünde saat 15.00'te ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir araya gelecek.
İlgili haberler
Aştığı engeller, OHAL’le yeniden karşısına dikildi

Zeynep engelli bir kadın. Üniversiteyi zorluklarla okudu, memur oldu. OHAL yıktığı engelleri yeniden...

OHAL kadınlara karşı açılan bir savaş!

KHK ile kapatılan Van Kadın Derneğinin (VAKAD) kurucularından Zozan Özgökçe, OHAL’in 1. yılında kapa...

Aydınlı kadınlar sömürüye karşı sokağa çağırıyor

Aydın Kadın Dayanışması Platformu 25 Kasım'da kadınları sokakta olmaya, hakları için taleplerini dil...