İstanbul Sözleşmesinin feshini onaylayan hakim AYM üyeliği adayı
Danıştay'da AYM üyeliği için yapılan seçimde en yüksek oyu alan 3 isimden Yılmaz Akçil, İstanbul Sözleşmesinin feshi kararını onaylayan Danıştay 10. Dairesi Başkanı.

AYM'nin Danıştay kökenli üyesi Muammer Topal’ın görev süresi 30 Ocak’ta dolacak. Topal’ın yerine yine Danıştay üyeleri arasından bir isim AYM'nin yeni üyesi olarak atanacak. Bu nedenle Danıştay Genel Kurulu’nda yeni üyenin belirlenmesi için ilk aşama olan bir seçim yapıldı.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshini onaylayan Danıştay 10. Dairesi Başkanı Yılmaz Akçil de adaylar arasında. Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına karşı kadın örgütleri, meslek örgütleri, sendikalar Danıştay'da dava açmışlardı. Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesinden Cumhurbaşkanı kararı ile çıkılmasını onaylamıştı.

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre seçimde; Yılmaz Akçil, Bilge Apaydın, Aydemir Tunç ve Yalçın Ekmekçi yarıştı. 112 üyenin katıldığı oylama neticesinde Yılmaz Akçil 40, Bilge Apaydın, 24 Aydemir Tunç 19 ve Yalçın Ekmekçi 18 oy aldı. Cumhurbaşkanlığına en çok oyu alan üç ismin bildirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu isimlerden birini AYM üyesi olarak atayacak.

Fotoğraf: Google Street View

İlgili haberler
Kadınların İstanbul Sözleşmesi eylemleri devam edi...

Cumhurbaşkanı kararıyla tek taraflı feshedilen İstanbul Sözleşmesi için kadınlar alanlarda “İstanbul...

Av. İlke Işık: Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kar...

Av. İlke Işık: ‘Yargı bu ülkede çok ağır işleyen bir kurum ama iktidarın dahil olduğu konularda inan...

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararı | Av. Eylem...

Danıştay'ın kararını ve sonrasında sürecin nasıl ilerleyeceğini Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyo...