İşten atılan kadınların duruşması görüldü
SF Trade Tekstil Fabrikası'ndan atıldıktan sonra 'işe iade' talebiyle dava açan kadınların duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıklar sendikal faaliyet yüzünden işten çıkartmaların yapıldığını söyledi.

İzmir Gaziemir Serbest Bölge’de bulunan SF Trade Tekstil Fabrikası'ndan sendikalı oldukları için işten çıkarılan Sevcan Gülboy ve Pınar Toy'un davaları görüldü. Gülboy ve Toy'un "işe iade" talebiyle İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 7'nci ile 8'inci İş Mahkemesi’nde görüldü.

SENDİKAL FAALİYETİN İŞ BARIŞINI BOZDUĞU İDDİASI

Gülboy'un açtığı davada sendika avukatı Erkan Göbekçin hazır bulundu. Kimlik tespitlerinin ardından başlayan duruşmada iş veren avukatları ve tanıkları söz alarak, Gülboy'un sendikal faaliyetlerinin iş barışını bozduğunu iddia etti.

TANIKLAR: MOBİNG YAPILDI

Duruşmada söz alan Gülboy'un tanıkları ise iş verenin sendika faaliyetlerinden dolayı işten çıkarmalara başladığını ve çalışanlara baskı uyguladığını söyledi. Tanıklar, sendikadan ayrılmayan işçilere kısa çalışma ödeneği, üye olmayanlara ise yoğun çalışma baskısı yaparak mobinge maruz bıraktığını aktardı.

Mahkeme, tanık ifadelerinin ardından eksik hususların tamamlanması için bir sonraki duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

Benzer savunmalarda bulunan Pınar Toy'un duruşması da tanık ifadelerinin eksik olmasından kaynaklı 12 Temmuz'a ertelendi.

Kaynak-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Sendikal örgütlülük ‘suç’ gibi gösterilmeye çalışı...

Sendikalı oldukları için SF Trade tarafından işten çıkarılan işçilerden Sevcan Gülboy'unun işe iade...

Sendikalaştıkları için işten atılan DEBATEKS işçil...

260 işçinin çalıştığı ve çoğunluğu kadın olan DEBATEKS’te sendikalaştıkları için işten atılan kadın...

Sendika hayatımızda çok şey değiştirdi

Sendikayı fabrikaya sokamadık ama sendika bilinciyle pek çok işler başardık. Bizler gerçek sendikanı...