Sendikal örgütlülük ‘suç’ gibi gösterilmeye çalışıldı
Sendikalı oldukları için SF Trade tarafından işten çıkarılan işçilerden Sevcan Gülboy'unun işe iade davasında işveren tanıkları, Gülboy'u ‘işçileri örgütlemekle’ suçladı.

İzmir Gaziemir Serbest Bölge’de bulunan SF Trade tekstil fabrikasından sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerden Sevcan Gülboy'unun işe iade davasının duruşması bugün görüldü.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 8. İş Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Gülboy ve işveren tanıkları hazır bulundu.

İşverenin örgütlenmeyi suç göstermeye yönelik tanık olduğu duruşmada tanıklar, Gülboy'un sendikalaşma sürecinde işçileri evine çağırarak görüştüğünü ve bunun iş yerine karşı örgütlenme nedeniyle yapıldığını ileri sürdü.

Gülboy, tanıkların ifadesine karşılık iş yerinden arkadaşlarıyla evinde ve dışarıda görüştüğünü, bu görüşmelerin normal bir arkadaşlık içinde olduğunu söyledi.

Mahkeme, işveren tanıklarını dinledikten sonra, Gülboy'un da tanıklarının dinlenilmesi için bir sonraki duruşmayı, 26 Nisan'a erteledi.

‘İŞ YERİNDE ÖRGÜTLENMEK HAKTIR’

Duruşma öncesi İşçi Kadın Meclisleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada meclis adına konuşan Hazal Önal, SF Trade işçisi kadınların sendikalı olduğu için çeşitli bahaneler kullanılarak işten çıkarıldığını ifade ederek “Kadınların işyerlerinde örgütlenmeleri sendikalılaşmaları cezalandırılamaz. İşyerlerinde örgütlenmek haktır” dedi.

Kaynak: MA, Jinnews

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
SF Trade’de işten atılan 4 kadın için industriall...

Sendikalaştıkları için işten atılan 4 kadın işçi için küresel çalışma yapan Industriall sendikası ka...

Salgını fırsat bilen patron, Sf Trade direnişçisi...

SF Trade patronu, adli tatile rağmen direnişçi 4 kadın işçiye ayrı ayrı “haksız rekabete yol açmak,...

SF Trade Tekstil’in güler yüzlü direngen kadınları

SF Trade Tekstil işçisi kadınlar hakaretlere, kötü çalışma koşullarına, ağır baskılara karşı sendika...