İzmir’de derin dondurucuda ölü bulunan 4 kadının faili aranıyor
İzmir’in Bayraklı ilçesindeki evde derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde cesetleri bulunan Türkmenistanlı 4 kişinin cesetlerinin belirlenmesi için DNA testi uygulanıyor.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki evde derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde cesetleri bulunan Türkmenistan uyruklu Gülkamar Hanimova ile kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova’yla Ruslan Kerimov adlı erkeğin otopsi işlemleri sürüyor. Cesetlerin tamamen parçalandığı, bu nedenle hangi cesedin kime ait olduğunun DNA ile tespit edileceği belirtildi.

Olay, dün saat 12.30 sıralarında Adalet Mahallesi 1594/14 Sokak’taki iki katlı evde meydana geldi. Evde yaşayan Türkmenistanlı Gülkamar Hanimova ile kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova’yla Ruslan Kerimov adlı erkek olmak üzere 4 kişiden haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve giren ekipler, derin dondurucuda 4 ceset buldu. Evdeki inceleme sonrası ölenlerin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumunun morguna kaldırıldı. Cesetlerin tamamen parçalandığı, bu nedenle hangi cesedin kime ait olduğunun ise yapılacak DNA testi sonucunda belirleneceği ifade edildi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Olayla ilgili Türkmenistanlı olduğu belirlenen cinayet şüphelisinin yakalanması için özel ekip kuruldu. Ekiplerin arama çalışmalarına rağmen henüz bir sonuç alınamadı. Hasta bakımı veya çocuk bakıcılığı yapan Türkmenistanlı Gülkamar Hanimova, kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov adlı erkeğin haftada 1 gün öldürüldükleri evde kaldıkları, diğer zamanlarda ise çalıştıkları evlerde kaldıkları öğrenildi.

ŞÜPHELİ ERKEK ARKADAŞ

Öte yandan olayı gerçekleştiren şüphelinin Gülkamar Hanimova’nın erkek arkadaşı, hayatını kaybeden Ruslan Kerimov’un da Laçin Geldiyazova’nın erkek arkadaşı olduğu öne sürüldü.

ŞÜPHELİ DERİN DONDURUCUYU NEREDEN ALABİLECEĞİNİ SORMUŞ

Mahalleden, Ramazan Yüksel ise “Şaşkınız 3 senedir burada yaşıyorlardı. Kendi halinde bir aileydi. Duyduğumuza göre katil, birkaç gün önce çevredeki esnafa nereden derin dondurucu alabileceğini sormuş. Tedirginiz” diye konuştu.

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Pandemide ülkesine dönemeyen Türkmenistanlı öğrenc...

Tuana, Türkmenistan pandemi sürecinde sınırlarını kapatınca ülkesine dönemedi. Ailesi yoksul olduğu...

Özbek Ş.T. ülkesinde doğum izninde, Türkiye’de göç...

Türkiye’de ise 1 milyondan fazla olduğu söylenen ev işçisine ek olarak, bir de sayısını bilmediğimiz...

Siyasette ayrımcı söylemler göçmen kadınları korku...

‘Bizim gidecek yerimiz yok. CHP gelse bizi gönderecek. Ayrıca sokakta en çok CHP’ye oy veren kesimle...