İzmir’den kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak ellerimizde
İzmir’de kadınlar İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerine 5. haftasında, ‘Bizler devlet mafya kirli siyaset üçgenine karşı da mücadele ediyoruz’ dedi.

İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerine 5.haftada da devam etti.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, tolere etmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz”, “AKP elini sözleşmeden çek”, “Kadınlara değil mafyaya barikat” sloganları attı.


‘YAŞAMIMIZI SİYASİ HESAPLARA PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ’

Polis ablukası altında gerçekleşen açıklamada kadınlar, 2021 yılının ilk 4 ayında 154 kadının daha öldürüldüğünü söyleyerek, artan kadına cinayetlerine ve şiddetine dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi’nin feshini tartışmaya açan iktidarın uygulamalarını hatırlatan kadınlar, “İktidar şiddet ve katliamların doğrudan sorumlusu haline gelmiştir. Yaşam hakkımızın siyasi hesaplara peşkeş çekilen kararı tanımıyoruz”dedi.

‘MÜCADELEMİZDE KARARLIYIZ’

Aylardır İstanbul Sözleşmesi’nde bulunmayan maddeleri varmış gibi göstererek sözleşmeyi itibarsızlaştırmaya çalışan herkesin kadınların, çocukların, LGBT’lilerin yaşamlarını hiçe saydıklarını ifade eden kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nin tek adam kararıyla fesh edilmesi mücadele ederek kazandığımız en temel haklarımızın, ben yaptım oldu, diyerek kaldırmaya çalıştığının habercisidir. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak ellerimizde. İşyerlerinde, mahallemizde, alanlarda bir kişi daha eksilmesin diye mücadelemizi büyütmeye kararlıyız” diye konuştu.

‘DEVLET MAFYA KİRLİ SİYASET ÜÇGENİNE KARŞI DA MÜCADELE EDİYORUZ’

“Bizler emeğinizin sömürülmediği, bedenlerimizin metaşlatırılmadığı bir dünya istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden kadınlar, “Bize hayatı dar eden erkeklerin, erkek şiddetinin, bunu meşrulaştıran iktidarın bahanesi kendi iktidarları. Kadınların öldürülmesinden çok daha önemli onların iktidarları. Ancak bizim bunların karşısında susmaya niyetimiz yok” dedi.

Son olarak Sedat Peker’in açıklamalarına da değinen kadınlar, “Sedat Peker ve türevleri kadınları o kirli ağızlarına alıyorlar. Bizler bu mafyaya düzenine karşı da mücadele ediyoruz. Devlet mafya kirli siyaset üçgenine karşı da mücadele ediyoruz. Şunu unutmayalım Sedat Peker’i milyonlar izliyor ne diyeceksiniz, sorusuna İçişleri Bakanı milyonlarca insan çocuk pornosu da izliyor diyerek yanıt veriyor. Bunun karşısında yaptırımların muhatabı zaten sensin. Bunun suçlusu da sensin”diyerek tepki gösteri.

Nöbet eylemi katledilen Fatma Altınmakas’ın hayatının anlatılmasıyla son buldu. 

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmirli kadınlar: İstanbul Sözleşmesini uygula

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya grubu, ‘İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmeyece...

İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...

İzmir'de oda ve konfederasyonlar: İstanbul Sözleşm...

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir'de meslek odaları ve sendika konfeder...