İzmirli kadınlar: İstanbul Sözleşmesini uygula
İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya grubu, ‘İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmeyeceğiz’ talebiyle Konak İskelesi’nde nöbet eylemi gerçekleştirdi.

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya grubu, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmeyeceğiz” talebiyle Konak İskelesi’nde nöbet eylemi gerçekleştirdi. “Size inat yaşayacağız”, “Nefrete inat yaşasın hayat”, “AKP elini kadınlardan çek”, “Yaşamak için nöbetteyiz” sloganları atan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmeyeceğiz” pankarttı açtı. Basın açıklamasını İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya grubu adına Eylem Tunalı okudu.

Tunalı, “Hayatlarımızı ve haklarımızı, bize bağışlanmış armağanlar olarak görmenize izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Sokakta kazandığımız bu hakkı sokakta savunmaya devam edeceğiz” dedi.


AKP iktidarının, her konuda yöntem olarak benimsediği gibi, yalanlarla örülmüş safsataları ana akım medya aracığıyla İstanbul Sözleşmesi içinde devam ettirdiğini anımsatan Tunalı, “Bayi toplantısı gibi üç-beş erkeğin, tükürükler saçarak hönkürdüğü konuların hepsi ya sözleşme içeriğinde asla yer almamaktadır ya da bağlamından kopuk anlatılmaktadır” diye belirtti.

‘HAKLARIMIZI GASBETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ’

“Ne yaparsanız yapın. Bizi, yani kadim bir mücadele tarihinin özneleri olan kadınları korkutamayacak, sindiremeyecek ve kandıramayacaksınız” diye seslenen Tunalı, şöyle devam etti: “Sizi görüyor, tanıyor ve biliyoruz. Kadına şiddetin katlanarak arttığını, çocuk istismarının gizleyemediğiniz yükselişini ve LGBTİ+lara uygulanan ağır baskının sıradanlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi eylemlerine destek verdikleri bahanesiyle sınır dışı etmek için uğraştığınız 4 İranlı’nın hakkını da koruyan sözleşme bizimdir, vazgeçmeyeceğiz. Erkek egemen düzenin, dezavantajlı hale getirdiği hiçbir bireyin haklarını gasp etmenize izin vermeyeceğiz.”

‘SÖZLEŞME UYGULANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili yalan söylediğini aktardan Tunalı, “12. Cumhurbaşkanını ve AKP iktidarının sözleşmeyi fesheden kararnameyi tanımıyoruz ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya çağırıyoruz. Kadın, çocuk ve LGBTİ+ların hayatları ve hakları sizin gerici siyasetinizin oyuncağı değildir. İstanbul Sözleşmesi, 81 maddesi ile fiili olarak uygulanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bunun için nöbetteyiz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

Açıklama sonrası oturma eylemi gerçekleştiren kadınları polis abluka altına aldı. Kadınlar alkışlarla ve zılgıtlarla ablukayı protesto ederek, İstanbul Sözleşmeni her alanda savunmaya ve sahip çıkmaya devam edeceklerini haykırdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...

Kadınlar aldıkları cezalardan sergi yaptı: Rekora...

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar yaptıkları eylemler nedeniyle 100 bin liraya varan para cezası...

İstanbul’un dört bir yanına ‘İstanbul Sözleşmesi’n...

Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, İstanbul’un dört bir yanı...