Kadın Koalisyonu: Eşit, özgür, tok ve güvende olana kadar mücadeleden de birbirimizden de vazgeçmeyeceğiz!
Kadın Koalisyonu yaptığı açıklama ile insan onurunu temel alan, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir yönetim biçiminin tesis edilmesi için seferber olduğunu duyurdu.

Kadın Koalisyonu yayımladığı yazılı açıklama ile “İnsan onurunu temel alan, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir yönetim biçiminin tesis edilmesi için seferber olduğumuzu duyururuz. Birbirimize de özgürlüğümüze de sahip çıkıyoruz.” dedi.

Kadın Koalisyonunun yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Seçimlerin ne zaman yapılacağı, erkene çekilip çekilmeyeceği tartışılırken, kadınların sesine kulak veren yok!

Kadınların katledilmediği tek bir gün yok! Her birimiz ve hepimiz, her gün, can derdindeyiz! Şiddete karşı bizi korusun diye hazırladığımız İstanbul Sözleşmesi, bir gece yarısı imzasıyla, keyfi biçimde iptal edildi. Hızla yoksullaştık, işsiz kaldık, çalışanların güvenceleri bir bir ortadan kaldırılıyor, hak aramak teröristlik sayılıyor. Toplumsal ortaklıklar, kurumlar, birer birer ortadan kaldırılıyor, ortaklığın tek biçimi egemen hale geliyor: çıkar ve suç ortaklığı!

Yoksullaşmanın hukuksuzlukla, işsizliğin keyfi yönetimle, çevre felaketlerinin talancılıkla nasıl derinden ilişkili olduğunu görüyoruz. Bütün bunlar, biz kadınların mücadelesinin dışında değil.

Taşı, toprağı, havası, suyu, ağacı korunan bir ülke istiyoruz. Hepimizin ücretsiz sağlık ve eğitim hakkının olduğu. Haklarımıza erişebilmek için de siyaset yapabilmek için de kendimizi özgürce ifade edebildiğimiz, anadilimizi konuşabildiğimiz bir hayatın peşindeyiz. Sorunları yerinden tespit edeceğimiz, çözümünü yerelden, yerelin sakinleriyle birlikte üretebileceğimiz, farklı deneyimleri dikkate alan, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, adaletin herkes için erişilebilir olduğu ve tesis edildiği bir ortak yaşam kurmak istiyoruz.

Hepimizin eşit, hepimizin özgür, hepimizin tok ve güvende olacağı bir yaşam istiyoruz. Bu yaşamı ancak birlikte kurabiliriz. Eşit ve etkin katılabildiğimiz, denetleyebildiğimiz, laik, özgürlükçü, demokratik bir ortak yaşam bugünden başlayarak inşa edilebilir; ittifaklara yürürken, yasa hazırlıkları yaparken. Seçimlere ne zaman, hangi siyasal ittifaklarla gidileceğini bilmiyoruz ama şunu biliyoruz: Kadınların ittifakı, kararlılığı ve iradesi, suç ortaklığından güçlüdür. Tarih boyunca böyleydi, bundan sonra da böyle olacak.

Unutmayın, hayatı bize zehir eden yöntemlerle yeni ve daha iyi bir hayat kurulamaz. Şimdi, hepimizi eşit, hepimizi özgür kabul eden, tüm yasa ve kurumları eşitliğin önündeki engelleri kaldıracak biçimde tarif eden yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç var.

Bunun için biz kadınlar, insan onurunu temel alan, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir yönetim biçiminin tesis edilmesi için seferber olduğumuzu duyururuz. Birbirimize de özgürlüğümüze de sahip çıkıyoruz.

Görsel: Kadın Koalisyonu

İlgili haberler
Kadın Koalisyonu: İktidarın anayasa girişimi kabul...

Kadın Koalisyonu, kadınların mevcut anayasal haklarının dahi yok sayıldığı bir siyasi iktidar pratiğ...

Emek Partisinden kadınlara çağrı: Karartılan gelec...

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, EMEP’in ‘Bağımsız, Demokratik Bir Ülke ve İnsanca...

Emek Partili kadınlar: Kadınların iradesi tek adam...

EMEP Malatya İl Örgütü Üyesi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açıklama yaptı...