Kadın Meclisleri: İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına izin vermeyeceğiz
Türkiye'nin pek çok ilinde eylem kararı alan Kadın Meclisleri 'İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanacak. Kadınlar eşit yaşayacak' dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmek istenmesine karşı eylem yapan Kadın Meclisleri, sözleşmenin kadınlara her alanda eşit temsiliyet sağladığı için kaldırılmak istenildiğini belirterek, tek bir maddesinin değiştirilmesine izin vermeyeceklerini yineledi. 

Kadın Meclisleri, iktidar tarafından geri çekilmek istenilen İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanacak. Kadınlar eşit yaşayacak” pankartının açıldığı eyleme Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Başkanı Gülsüm Kav, sanatçı Melek Mosso, erkekler tarafından katledilen kadınların aileleri ile çok sayıda kadın katıldı.

‘TEK BİR MADDENİN BİLE DEĞİŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Eylemde konuşan Gülsüm Kav, İstanbul Sözleşmesi’nin ölüm kalım meselesi olduğunu belirterek, “Sözleşme kadınlara çok hak veriyor diye geri çekiliyor. Her gün öldürülüyoruz. Nasıl bir hak vermektir? Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi bütün alanlarda kadınların eşit temsiliyetini isteyen tek ve ilk sözleşmedir. Sözleşme şiddeti önlüyor. Bunu istemiyorlar. Aile yapısını bozduğu için sözleşme kaldırılıyor. Kadınlar çocuklarının gözü önünde katlediliyor. İktidar kadınların yaşadıkları sorunları çözmekte güçsüzdür. Sözleşme uygulansaydı. Bu kadar kadın cinayeti yaşanmazdı. İstanbul sözleşmesinin tek bir maddesinin tartışmaya açılmasına bile izin vermeyeceğiz. Daha da büyütmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Eylemde erkekler tarafından katledilen kadınların aileleri de tek tek söz aldı. Aileler İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesine tepki göstererek yasaların değil, kadın cinayetlerinin önlenmesini istedi.

Pek çok ilde eylem düzenleyen Kadın Meclisleri, İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

İZMİR


ELAZIĞ


KAYSERİ

Kaynak: MA

İlgili haberler
Güzeltepe ve Küçükçekmece’de kadınlar çocuk istism...

İstanbul Güzeltepe Mahallesinde ve Küçükçekmece’de kadınlar, çocuk istismarının affına ve İstanbul S...

KEFEK’te İstanbul Sözleşmesi tartışması: AKP’li Ak...

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantısında muhalefet temsilcileri İstanbul Sözleşmesin...

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’yle imtihanı: Kadınlar...

AKP iktidarı kadınların elinden İstanbul Sözleşmesi’ni aldığı zaman, kadınların düzene karşı mücadel...