Kadınlar Küçükçekmece Ekmek ve Gül Grubu etkinliğinde buluştu: Bir ses arıyoruz
Küçükçekmece Ekmek ve Gül bir dernek kurma hazırlığının başladığını Atakent Kültür Merkezinde yaptığı etkinlik vesilesiyle duyurdu.

Küçükçekmece'nin Atatürk, Mehmet Akif,İnönü, Kanarya ve Atakent mahalleri kadınlarla temas kurmayı hedefleyen Küçükçekmece Ekmek ve Gül bir dernek kurma hazırlığının başladığını yaptığı etkinlik vesilesiyle duyurdu. 100'ü aşkın kişinin katıldığı etkinlikte müzik dinletisi, koro ve erbane ekibi performansı gerçekleşti.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan etkinlik daha sonra Küçükçekmece Ekmek ve Gül Grubundan Neslihan Karyemez konuştu. Karyemez, "Yaşadığımız bu mahalleler işçi ve emekçi kadınlar da yoğunlukta yaşadığı yerlerden biri. Ekonomik sorunlar bir süredir en büyük derdimiz. Çocuklarımızın beslenmesine bir lokma ekmeği bile koyamaz haldeyken her birimizin aklında 'bu sorunların hal çaresi nedir' sorusu dolaşıyor" dedi. Mahallelerde yaptıkları faaliyetleri anlatan Karyemez, "Konuştuğumuz çeşitli sohbetlerde birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek için bölgemizde bir kadın dayanışma derneğine ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Çünkü kuracağımız bu derneğin komşumuza, sıra arkadaşımıza, iş arkadaşımıza ‘yalnız değiliz’ cümlesini kurarken karşılık bulabileceği bir alan olduğunu düşündük" dedi.


Kurulacak olan derneğin kadınları hem sosyal ve kültürel alanda gelişmesini hedeflerken kadınların sorunlarını da tartışabildiği ve çözüm aramaya çalıştığı bir alan olacağını anlatan Karyemez, "Biz bu dernekte dayanışmayla, mücadeleyle 'birlikte değiştirmeye varız' demeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Pendik’te bulunan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan da Küçükçekmece’de kadın derneği kurulacağı duyurulan etkinlikte konuştu. Doğan, kendi dernek kuruluşu süreçlerinden bahsederken “Sizler gibi kadınların bir mücadele merkezi olmalı diyerek kurduk. İstanbul2un bir diğer ucu olan Pendik, bir diğer ucundaki Küçükçekmece’den el ele vereceğiz ve İstanbul’un emekçi ve işçi kadınlarıyla birlikte bu mücadeleye sahip çıkacağız. Çünkü bizim bizden başka hiç kimsemiz yok” diye konuştu.


Şiir dinletisiyle devam eden etkinlikte Sennur Sezer'in, Doğuran Bir Kadına Direnç, Sesimi Arıyorum ve Sabah Türküsü şiirleri Melek Boztepe, Havin Zilan Sözleri ve Dilek Koçer tarafından seslendirildi.

Şahmeran Erbane Grubu ve Grup Terapi'nin müzikleriyle devam etti. Küçükçekmece Ekmek ve Gül Grubunun koro performansıyla sonlanan etkinlikte, "Kadın, yaşam, özgürlük" ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Küçükçekmece Ekmek ve Gül okul önünden seslendi: S...

‘Gelin hep birlikte işyerlerinde, semtlerde, okullarda hayatın her alanında oluşturacağımız dayanışm...

Dernek sohbetleri: Kirayı mı, ücretlerin asgari üc...

Son süreçte asgari ücreti belirlenmesi ve ardından işçilerin, emekçilerin yükselttiği ‘ek zam’ taleb...

Kalplerimizi saracak yeni bir yuva: Defne Kadın De...

Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyası sürecine dahil olan kadınlarla bir arada olabilmenin aracı olur düş...