Kahvaltıda buluşan Bursalı kadınlar, bildiri dağıtarak 8 Mart’a çağrı yaptı
Bursa Kadın Platformu 8 Mart’a giderken bir kahvaltı düzenledi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla da kadın dostu kentler talep eden kadınlar daha sonra Heykel’de bildiri dağıtarak 8 Mart’a çağrı yaptı.

Bursa Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında düzenledikleri bir kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşan seçimler hakkında konuşan kadınlar yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, “Bize açıkça sana makarna bulgur bana saraylar diyorlar. Şu dönemlerde herkesin bir nefes almaya ihtiyaç var. 8 Mart yaklaşıyor, kadın birlikteliklerine ihtiyacımız var. Biz burada taleplerimizi birinci ağızdan dile getirebiliyoruz ve bizler için en önemli konu kadın dostu kentler. Hayatın her alanında eşit şekilde yer almamızı sağlayacak kentler için taleplerimizi her seferinde dile getirmeliyiz” dediler.

Kahvaltıdan sonra Heykel’de bildiri dağıtan kadınlar “Kadına şiddete karşı, kadın cinayetlerine karşı her gün öldürülen kız kardeşlerimiz için yürüyoruz” diyerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe çağrı yaptı.


İlgili haberler
Gebze: ‘Kadınlar yan yana geldikçe güçleniyor’

Gebze Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kahvaltıda buluşan kadınlar Flormar direnişini, yerel seçimle...

8 Mart’ı omuz omuza karşılamak için...

Uğrunda bedeller ödenerek, mücadele ile kazanılmış 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyorum....

Çorlu’da kadınlar buluştu: ‘Artık yoksulluk sınırı...

Çorlu Ekmek ve Gül Grubunun düzenlediği kahvaltıda buluşan kadınlar krizin etkilerini konuştu: ‘Hami...