Keçiörenli kadınlar şiddete karşı buluştu
Keçiören’de “Sözümüz var! Hayatlarımızdan, haklarımızdan, düşlerimizden, geleceğimizden vazgeçmeyeceğiz” diyen kadınlar şiddete karşı bir araya geldi.

Ankara’da Keçiören Demokrasi Güçleri bileşeni kadınlar (Eğitim Sen, Emekli Sen, Keçiören Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Halkevleri, CHP, HDP, EMEP) kadına yönelik şiddete karşı karşı etkinlik düzenledi. Keçiörenli kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte açıklama yapan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Songül Keşkek okudu kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekerek bu artışa hükümetin politikalarının neden olduğunu vurguladı. Keşkek, ancak kadınların ortak mücadelesi ile bir tabloya son verilebileceğinin de altını çizdi. Etkinlikte Songül Başbuğ’un yönettiği “Biz bir oyun kurduk” drama gösteriminde de kadınlar kadın cinayetlerine dikkat çekerek şiddete maruz kalan kadınların yaşamını sahneye taşıdı. 

KADINLAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
CHP Keçiören Kadın Kolları Başkanı Figen Gündoğdu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Aklımıza gelenler” köşesinde ise önceden belirlenen bazı kelimeler üzerine (kadın, laiklik, şiddet, taciz, tecavüz, Müftü...) kadınlar kendi düşüncelerini paylaştı. Farklı kesimlerden kadınların kendi çağrışımlarını, deneyimlerini aktardığı ve salonun büyük bölümünün katıldığı bu etkinlikte kadınlar bu paylaşımların çok etkileyici ve aynı zamanda öğretici olduğunu söyledi.

Etkinlik Koma Şengal grubundan Berfin ile Sadik Erkmen ve Grup Medet’in söylediği türkülerle ve kadınların halaylarıyla sona erdi.

İlgili haberler
25 Kasım mı, o da ne?

Kadın ve erkek tekstil işçileriyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününü konuştuk. Çalışm...

Bu 25 Kasım neden önemli?

Van Kadın Derneği (VAKAD) kurucularından Zozan Özgökçe, 25 Kasım dolayısıyla KHK ile kapatılan kadın...

İl il 25 Kasım eylemleri

Kadına yönelik şiddetin, kadın ve çocuklara yönelik suçların önlenmesi için kadınlar gün boyu Türkiy...