KESK Kadın Meclisi: 8 Mart startını Farplas önünden başlatıyoruz
KESK Kadın Meclisleri Farplas’ta direnen işçileri fabrika önünde ziyaret ederek, 8 Mart’ın startını verdiklerini başlattıklarını duyurdu.

KESK Kadın Meclisleri, 8 Mart startını Farplas önünden verdi.

“Yaşasın 8 Mart yaşasın kadın dayanışması” ve “Farplas işçisi yalnız değildir” sloganları atan KESK'li kadınlar, Farplas direnişinin 26'ncı gününde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün startını vermek için fabrika önüne geldi.


‘İSYANIMIZI BİRLEŞTİRİP DİRENİŞİ ÖRGÜTLEYECEĞİZ’

Burada ilk olarak konuşan KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, yaklaşan 8 Mart'ı, emek sömürüsünün her gün arttığı, enerjiye ve temel tüketim maddelerine gelen zamlarla birlikte alım gücünün kalmadığı koşullarda karşıladıklarını belirtti. Alanlarda ve iş yerlerinde olmaya devam edeceklerini söyleyen Koyun, “Bu 8 Mart'ta da kadın kazanımlarına dönük saldırılara, kadın yoksulluğuna, savaşa, kadın emeğinin güvencesizleştirilmesine, iş yerlerinde yaşadığımız ayrımcılığa, şiddete ve tacize karşı isyanımızı birleştirip kadın buluşmaları ile direnişi örgütlemek için alanlarda, iş yerlerinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘FARPLAS İŞÇİLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ’

Döne Gevher Koyun’un ardından sözü alan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil de mücadeleyi büyütmeye devam edeceklerini söyledi: “Özellikle biz kadınlara dayatılan güvencesiz, yarı zamanlı, esnek çalışma yöntemi ile kadınların emeğini ev içine hapsetmeye çalışıyorlar. Hayır, bizler bu kamusal alanın gerçek birer parçasıyız ve emeğimiz hak ettiği değeri elde edinceye kadar bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.” Yeşil, “Farplas işçileri işe geri alınıncaya kadar, sendika hakları tanınana kadar, KESK Kadın Meclisleri olarak yanınızda olacağız, direne direne kazanacağız” diye seslendi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül 

İlgili haberler
EŞİK’ten Farplas işçilerinin direnişine destek

Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK) hakları için direnen Farplas işçisi kadınlarla dayanışmak için G...

Yoksulluğa Feminist İsyan Farplas direnişine dayan...

Farplas direnişini ziyaret eden Yoksulluğa Feminst İsyan Kampanya Grubu’ndan kadınlar, direnişte ola...

Kadın dostu postunda emekçi kadın düşmanlığının şa...

Farplas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ‘kadının iş dünyasında güçlenmesine destek ve...