KESK Kadın Meclisinin 25 Kasım açıklamasına polis engeli
KESK İstanbul Kadın Meclisinin, yarın Taksim Tünel’de gerçekleştirilecek 25 Kasım eylemine çağrı yapmak için Kadıköy’de gerçekleştireceği basın açıklaması polis tarafından engellendi.

25 Kasım vesilesiyle yapılmak istenen eylem ve basın açıklamaları “yasaklanmaya” devam ediyor.

KESK İstanbul Kadın Meclisinin, yarın Taksim Tünel’de gerçekleştirilecek 25 Kasım eylemine çağrı yapmak için Kadıköy’de gerçekleştireceği basın açıklaması polislerce engellendi. Pankart açarak basın açıklaması yapmaya hazırlanan KESK üyesi kadınlar polislerce çevrelendi. Valilik kararıyla eylemin “yasaklandığı” belirtildi. Bu sırada kadınlar basın açıklaması yapmayacaklarını duyururken polis kadınların pankartına müdahalede bulundu.

Engelleme sonrası kadınlar ikişerli gruplar halinde ablukadan çıktı ve Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube binasına gittiler. KESK üyeleri bu sırada polislerin kendilerini sendika binasına kadar takip ettiklerini de ifade etti.

Daha sonra sendika binasından çıkarak bir mekana oturmaya gittiklerini söyleyen KESK’li kadınlar polis takibinin mekan girişine kadar devam ettiğini ifade etti.

İlgili haberler
Gericileşen, saldırganlaşan dünyada 25 Kasım’da öz...

Büyük bir baskı rejimi kurarak, ses çıkaranı sansür yasasıyla susturarak, tüm örgütlenme, ifade etme...

Taksim’deki 25 Kasım eylemine yasak: Müsaade istem...

Beyoğlu Kaymakamlığı, yarın Taksim’de düzenlenecek 25 Kasım eylemine karşı yasak kararı aldı. 25 Kas...

Dersim’de 25 Kasım bildirisine valilik yasağı baha...

Dersim'de kadınların 25 Kasım'a dair bildiri dağıtımı yapması Valiliğin 5 günlük eylem yasağı bahane...