Kocaeli’de kadınlardan ‘Bu son olsun’ eylemi
Derince’nin Yenikent Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan istismara Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği sokağa çıkarak tepki gösterdi.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Yenikent mahallesinde Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla kadınlar mahallelerinde yaşanan istismarı protesto etti. Yenikent Muhtarlığı önünde toplanan Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, “Bu son olsun” diyerek başlattığı protestoda “Çocuk korkar sen susma”, Suça ortak olma” sloganları attı.

Yapılan basın açıklamasını okuyan Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi Elif Yetigin, güvende olmadıklarını söyledi. İstismar faillerinin elini kolunu sallayarak gezdiğini belirten Yetigin, “Geçtiğimiz günlerde Yenikent Mahallesi'nde okula giden bir çocuk, dedesi yaşında birisi tarafından sokak ortasında istismara uğradı. Her güne yeni bir çocuk istismarı, tecavüz ve kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. Artık uzağımızda değil, kapımıza kadar dayanmış durumda. Hepimizin çocuğu, torunu, yüzlerce öğrence okuluna gelip gidiyor. Kimisi ailesiyle ama büyük bir çoğunluğu yalnız okula gitmek zorunda kalıyor. Ancak görüyoruz ki, biz kadınlar için güvenli olmadığı açık olan sokaklar çocuklarımız için de güvenli değil. İstismar faili şuan elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Elinde güvenlik kamerası görüntüsü olan dükkanların bunları paylaşmasını ve istismar failinin biran önce yakalanmasını istiyoruz. Güvende değiliz ve güvende olduğumuz sokaklar istiyoruz” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELEYE...
Olayın takipçisi olacaklarını belirten Yetigin, “Bizler her gün istismarla, tecavüzle, ölümle karşı karşıyayız bu koşullarda bizleri koruyan 6284 sayılı kanundan ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz. Bunları kaldırmak değil, kadını ve çocuğu daha fazla koruyan yasalar gündeme getirilsin. Çocuğun istismarcısıyla evlendirilmesini değil, çocuğun yararını düşünen, geleceğe aydınlık gençler yetiştirecek mekanizmaları hayata geçirin. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: Ne hayatlarımızdan, ne de haklarımızdan vazgeçeceğiz. Bir kez daha bu gibi olayların yaşanmaması için kadınları derneğimizle birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Kocaeli’de kadınlar sokakta

‘Şiddete dur diyelim, krizin faturasını ödemeyelim’

Kocaeli Kadın Platformu: Ecem’in katilleri cezalan...

Kocaeli Kadın Platformu, Ecem Balcı’nın davasına destek çağrısı yaptı.

Kocaeli Barosu kadın cinayetiyle ilgili açıklama y...

3 ay önce boşandığı Kerem Tuğral tarafından öldürülen Ayşe Acar için Kocaeli Barosu Kadın Hakları Me...