Kocaeli'de kadınlarla seçimi konuştuk | "Bu seçimin sonucunu kadınlar belirleyecek"
14 Mayıs'a az bir süre kala ülkenin her yerinde en büyük gündem seçim olurken Kocaeli’de kadınlarla bu seçimlerin anlamını konuştuk.

14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala, ülkenin her yerinde en büyük gündem seçimler olurken, Kocaeli’de kadınlar için bu seçimlerin anlamını konuşmaya çalıştık. Nazlı, 4 yıldır bir metal fabrikasında çalışıyor. Seçimlere dair ne düşündüğünü sorduğumuzda Nazlı şunları söylüyor: “Ekonomik olarak toparlanalım da gerisi kolay. Ben parti tutmuyorum ama istediğim tek bir şey var o da bu ülkenin düzelmesi, ekonominin düzelmesi. Çocuğumun geleceğinden endişe etmek istemiyorum. Kendimden geçtim artık ama onu düşünüyorum. Açıkçası Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi çok istemiyorum ama Erdoğan’a da veremem. Bu konuda kararsızım o yüzden okuyorum tüm yazılanları. Kılıçdaroğlu hakkında çok kara propaganda gördük, görüyoruz. Yıllarca bundan etkilendiğimizi de düşünüyorum. Hâlâ kararsızım. Ama Cumhur İttifakı beni korkutuyor”

"KIZIMIN GÜVENDE OLMASINI İSTİYORUM"

Sevda ise 7 yıldır metal işçiliği yapıyor. “Seçim deyince aklıma hep sokaklarda ki sesli araçlar gelir. Bir tek seçim zamanı gelen siyasiler gelir aklıma. Sadece seçimlerde verilen o güzel vaatler gelir aklıma. Sonra seçim geçer hiçbir şey değişmez yıllarca böyle oldu.” diyor Sevda ve devam ediyor: “Hep daha da kötüye gidiyor. Şimdi de iki aday var. Erdoğan’a vermeyeceğim. Ama kime vereceğim bilmiyorum. Siyasetle çok alakalı değilim. Ancak bir kız çocuğu yetiştiriyorum. İlerde üniversiteye gidecek. Bu iktidarın altında güvende olmayacağı açık. O yüzden onun güvende olacağı bir iktidar istiyorum.”

"BAŞKASINA MUHTAÇ YAŞAMAK ZORUNDA KALDIK"

Gül ise çalışmıyor, iki tane çocuğu ile ilgilenirken en çok yakındığı sorun ekonomi oluyor. Erdoğan’a kesinlikle oy vermeyeceğini söylüyor: “Biz artık bıktık bu şekilde yaşamaktan. Dışarıdan destek almasak, nasıl evi döndürürüz bilmiyorum. Bizi bir başkasına muhtaç ederek yaşamaya mecbur bıraktılar. Kadınlar olarak kesinlikle Cumhur İttifakına güvenmiyoruz. Yanlarına aldıklarına bakınca iktidara geldiklerinde belki kadınlar çalışmasın, evde kalsın diyecekler”

"AKP’Lİ KADINLAR DA TEHLİKENİN FARKINA VARMALI"

Sevgi ise üniversiteyi bitirmiş, henüz iş bulamamış ve geleceksizlik içinde yaşamını yeniden kurmaya çalışırken seçimlerde en belirleyici gücün kadınlar olduğunu düşünüyor: “Bu seçim bizim için gerçekten önemli. Tüm kadınların düşünmesi lazım. Ailemizden destek almadan yaşamaya çalışıyoruz. Bir yandan da tacize, şiddete maruz kalıyoruz. AKP döneminde bu kadar kadın öldürülüp, öldürenler kravatlarıyla indirim alırken bir de şimdi seçimlere Hüda-Par ve Yeniden Refah’la birleşerek giriyor. Bu ne demek? Benim gözümde daha çok kadının ölmesi, katillerinin ceza almaması, şiddetin önlenmesi ile ilgili olan yasayı kaldırarak kadınların daha çok güçsüz kalması, özgürlüklerimizin tamamen elimizden alınması… O yüzden AKP’li kadınların da bu meseleyi anlayıp Cumhur İttifakına oy vermemesi lazım. Bu seçimin sonucunu kadınlar belirleyecek.”

Fotoğraf: Onur Kavak/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...

Milletvekili adayı listeleri belli oldu: Peki ya k...

Kadınların kararının seçiminin temel olacağı 14 Mayıs seçimlerinde kadınlara nasıl ve ne biçimde yer...

İskenderun'da ‘çaresizlik’ hakim, seçimlerden bekl...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun’da temel atma töreni gerçekleştirdi. Sohbet ettiğimiz kadınlar söyl...