LGBTİ karşıtı mitingler şehir şehir yayılıyor
İlki Saraçhane’de yapılan LGBTİ’leri hedef alan mitingler şehir şehir geziyor. Mitingler Antep, Batman, Mardin, Bitlis, Kayseri, Van ve Diyarbakır’da “Ailen saldırı altında” adı altında düzenlenecek.

İlki İstanbul Saraçhane’de yapılan LGBTİ’leri hedef alan mitingler şehir şehir gezmeye devam ediyor. Mitingler Antep, Batman, Mardin, Bitlis, Kayseri, Van ve Diyarbakır’da “Ailen saldırı altında” adı altında düzenlenecek

İlki İstanbul Saraçhane’de 18 Eylül’de yapılan LGBTİ’leri hedef alan mitingler; ekim ayında Urfa’da, Konya’da ve Ankara’da da İzmir’de yapılan mitinglerle devam etmişti. Cemaat ve tarikatların düzenlediği LGBTİ karşıtı ayrımcı mitinglerin işaret fişeği Saraçhane’deki miting çağrısı, RTÜK tarafından kamu spotu olarak da yayımlanmıştı.

Mitingler şehir şehir gezmeye devam ediyor. Nefret söylemi içeren mitinler Kasım ayında Antep, Batman, Mardin, Bitlis, Kayseri, Van ve Diyarbakır’da “Ailen saldırı altında” adı altında devam edecek.

Hak örgütleri tarafından ayrımcılık suçu işlendiği yönünde eleştiren mitingler cemaatler ve tarikatlar tarafından düzenleniyor.

LGBTİ dernekleri, İlki İstanbul Saraçhane’de gerçekleşen ve şehir şehir gezen mitingler sonrası LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık ve şiddeti arttırdığını belirtmişti. SpoD’un paylaştığı verilere göre; Saraçhane’deki mitingle birlikte, LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık konulu başvuruların bir önceki aya göre yüzde 46, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet konulu başvuruların ise yüzde 36 arttığını açıklamıştı.

Dernek 2021’de aynı dönemdeki başvurular değerlendirildiğinde ise, daha büyük bir artış ortaya çıktığını ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvuruların toplamının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 240 oranında arttığını bildirmişti.

ANTEP’TEKİ MİTİNG ÇAĞRISINDA TGS VE TÜMTİS’İN LOGOLARI İZİNSİZ KULLANILDI

“LGBT dayatmasına karşı” nefret söylemleriyle ve LGBTİ+ bireyleri hedef göstererek düzenlenen Büyük Aile Yürüyüşleri devam ediyor. 25 Kasım’da tüm illerde düzenlenecek olan yürüyüşlerin öncesinde, çeşitli illerde düzenlenecek olan “Büyük Aile Yürüyüşleri”nden biri de Antep’te yapılacak. Yürüyüşe yapılan çağrıda Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nın (TÜM-TİS) VE Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) logoları destekçi kurum olarak izinsiz şekilde kullanıldı.

Logolarının kullanılacağından haberdar olmadıklarını söyleyen TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş “Bu durumla bir alakamız yok. Logo bize haber vermeden kullanılmış. Yürüyüşün katılımcısı değiliz.” dedi.

TÜM-TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise durumdan haberdar olmadıklarını söylerken “Sendikamız hiçbir koşulda böyle bir eylemin içinde olmamıştır, olmaz da.” diye ekledi.

‘BÖYLE AYRIŞTIRICI BİR EYLEMİ DESTEKLEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

TGS Kadın ve LGBT+ komisyonundan Banu Tuna, yürüyüşün ayrıştırıcı ve nefret içerikli olduğunu belirtti ve “Genel merkezin de durumdan haberi yoktu. Tamamen bizim bilgimiz ve rızamız dışında kullanılmış. Genel merkez logonun afişten çıkarılması için de gerekli işlemleri yapıyor.” dedi.

Yapılan yürüyüşlerinin TGS’nin kurumsal kimliğine uymadığını söyleyen Banu Tuna “Zaten Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı dava açan, İLO 190’ı toplu iş sözleşmelerine dahil eden bir kurumun nefret içeren ve ayrıştırıcı bir durumu desteklemesi düşünülemez bile.” Sözlerini kullandı.

TÜM-TİS Genel Başkanı Kenan Çetin ise sendikanın gündeminde böyle bir konunun olmadığını söyleyerek “Emek örgütleri demokrasiyi ve özgürlükleri savunur, biz sendika olarak böyle bir şeyin içinde bulunmayız.” diye ekledi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Demokrasi İçin Birlik, LGBTİ karşıtı yürüyüşlere k...

DİB, iktidarın açlık ve işsizlikle boğuşan toplumu zapturapt altına almak ve seçim sürecine sokakta...

'Büyük Aile Buluşması'nda LGBTİ örgütlerinin kapat...

Pazar günü İstanbul Saraçhane'de 'Büyük Aile Buluşması' adıyla LGBTİ karşıtı miting gerçekleşti.

Erdoğan ‘Aileyi korumayı hedefliyoruz’ diyerek yin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Anayas...