Marmara Üniversitesi öğrencileri, laiklik karşıtı açıklamlar yapan akademisyeni protesto etti
Marmara Üniversitesi öğrencileri, laikliği hedef alarak "kız okulları açma" çağrısı yapan İlahiyat Fakültesi akademisyeni Mehmet Boynukalın'ı protesto etti.

Marmara Üniversitesi öğrencileri, İlahiyat Fakültesinde akademisyenlik yapan Mehmet Boynukalın'ın laikliği hedef alarak "kız okulları açma" çağrısına tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "kız okulları açma" açıklamasına da tepki gösteren öğrenciler Boynukalın'ın görevden alınmasını talep etti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bir televizyon programında karma eğitim sebebiyle bazı ailelerin kız çocuklarını okula göndermediğini bahane ederek “kız okulları açma” önerisine tepkiler sürerken eski Ayasofya Cami imamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan destek açıklaması geldi.
Daha önce de açıklamalarıyla gündeme gelen Boynukalın, "Laiklik kız çocuklar için ayrı okul açılmasına engel oluyorsa o laikliği kaldırmak gerekir" ifadelerini kullandı.
Marmara Üniversitesi öğrencileri açıklaya tepki göstererek Mehmet Boynukalın'ın görevden alınması talebiyle bir araya geldi. Kadıköy'de, üniversitesinin Göztepe Kampüsü önünde yapılan açıklamada, karanlığa geçit verilmeyeceği vurgulandı ve basın açıklaması okundu.

 'GERİCİLER SIRAYA GİRDİ'
Gerçekleştirilen açıklamada şu ifadeler öne çıktı:
"Ülkemiz son 21 yılda AKP tarafından bir tarikat ve cemaat yuvasına çevrildi, laiklik tasfiye edilerek toplumsal yaşamda ciddi bir gerici dönüşüm gerçekleştirildi. Bu gerici dönüşümün en temel ayaklarından biri ise eğitim olarak görüldü. Hurafeler, bilim yerine müfredatta kendine yer buldu, imam-hatiplerin sayısı arttırıldı, ilkokuldan üniversiteye gerici örgütlenmelerin önü açıldı. Laikliğin ayaklar altına alındığı böyle bir dinselleşme ortamında kadın üniversiteleri tartışmasından sonra şimdi de karma eğitime yönelik sistemli saldırılar başladı. AKP'nin Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan tartışmaya katılmak içinse memleketteki gericiler sıraya girdi.
Karma eğitime saldırma cüretinde bulunanlardan biri de sık sık kadın düşmanı çıkışları ve laiklik aleyhine sarf ettiği sözlerle gündeme gelen Ayasofya eski imamı olarak bilinen ve aynı zamanda profesör ünvanıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Mehmet Boynukalın oldu.
Boynukalın, bu ülkede din tacirliği yapan medrese hocalarının toplumsal yaşam hakkında söz söyleme ehliyetine sahip olmadığını bilmelidir. O ehliyet bu ülke kurulurken hilâfete karşı mücadele verilerek ellerinden alınmıştır. Bu dinci örgütlenmelerin kendisine de onların temsilcilerine bu ülkede yer yoktur.
Laiklik kadın ile erkeğin toplumsal hayata eşit katılımının, özgürlüğün, eşitliğin ve haklarımızın, yurttaşlığın teminatıdır. Boynukalın’ın laikliğe saldırabilme cüretini nereden aldığı açıktır. AKP’nin laikliği ayaklar altına alan gerici politikaları bu yobaz zihniyete konuşacak alan tanımıştır. Bugün bunların memleketimize öğütlediği, yurttaşlık değil kulluktur!

'GÖREVDEN ALINMALIDIR'
"Marmara Üniversitesi, Mehmet Boynukalın'ı derhal görevden almalıdır. Bu ülkenin ilerici, yurtsever, devrimci gençleri Mehmet Boynukalın gibilerini ne Marmara'da ne de hiçbir üniversitede barındırmayacaktır.
Laikliğe saldıran gericiler ve onların sözcüleri sesini kesmeli, haremlik selamlık eğitime ve gericiliğin palazlanmasına geçit verilmeyeceği bilinmelidir! Bu ülkede şeriat naraları atanlar olduğu sürece onları geldikleri karanlıkta boğma iradesinden vazgeçmeyecekler de olacaktır.
Marmara üniversitesi öğrencilerini ve tüm gençliği yobazın karanlığına karşı laiklik mücadelesini yükseltmeye, üniversiteye ve memlekete birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz. "

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Esra Yücel'in istismar davası görüldü, avukat ve g...

7 yıl önce istismara uğrayan ve sanıkların tahliyesi sonrası intihar eden Esra Yücel’in davası bugün...

Çocuğa yönelik cinsel suçlar Meclis gündeminde: 20...

Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Muş’ta erken yaşta zorla evlendirme başta olmak üzere...

Hiranur Vakfı istismar davası | Sanık avukatı isti...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G'y...