Merve Kotan davası 24 Mart’a ertelendi
Kendisinden ayrılmak isteyen Merve Kotan’ı ve arkadaşı Ekim Türkmen’i katleden Muhammet Gürsoy’un tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü, bir sonraki duruşma ise 24 Mart’a ertelendi.

Aydın’da kendisinden ayrılmak isteyen Merve Kotan’ı ve arkadaşı Ekim Türkmen’i ateşli silahla katleden Muhammet Gürsoy’un tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşması Aydın Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.


Duruşmaya Aydın Kadın Dayanışması Platformu’nun çağrısıyla Türkiye’nin çeşitli illerinden kadın örgütleri katılırken, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu da duruşmada yer aldı.

SOSYAL MEDYADA DAVAYI ANLATMAYA YASAK!
Sanık Muhammet Gürsoy’un hazır bulunduğu duruşmada, daha önceki duruşmada Kotan'ın ailesine saldıran sanığın anne ve babası "Oğlum kötü bir çocuk değildir” diyerek ifade verdi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davaya müdahillik talebinde bulunurken, mahkeme heyeti duruşmadan sosyal medyaya bilgi akışına yasak getirdi.

SAVCI İNDİRİM OLMAKSIZIN MÜEBBET İSTEDİ
Aydın Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında, sanığa tasarlayarak kasten öldürme suçundan, indirim uygulanmaksızın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun davaya müdahillik talebinin ise reddedilmesini talep etti.

Mahkeme savcılık mütalaasını değerlendirmek ve eksik belgelerin tamamlaması için üçüncü duruşmayı 24 Mart tarihine erteledi.

• Haber: Mezopotamya Haber Ajansı – Fotoğraf ve video: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Merve Kotan’ı öldüren sanığın ailesinden saldırı

Kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i öldüren Muhammet Gü...

GÜNÜN RAKAMI: 2019 son 10 yılda en çok kadın cinay...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Milletvekili Necati Tığlı’nın raporları kadın cina...

Merve Kotan davasına çağrı

Aydın’da kendisinden ayrılmak isteyen Merve Kotan’ı ve arkadaşı Ekim Türkmen’i silahla vurarak öldür...