Name Öztürk’ün avukatları: Name İçin Adalet !
Evlendiği günden beri şiddet gördüğü eski eşini öldüren Name Öztürk 15 Mayıs’ta tahliye edildi. 24 Mayıs’ta görülecek karar duruşmasında beraat isteyen Name’nin avukatları duruşmaya çağrı yaptı.

Evlendiği günden beri sistematik olarak şiddet gördüğü kocasını öldüren Name Öztürk 25 Temmuz 2016’dan 15 Mayıs 2019’a kadar Bakırköy hapishanesinde tutuklu kalmış, 15 Mayıs’ta görülen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde görülen istinaf duruşmasında tahliye edilmişti. Name Öztürk ve avukatları 24 Mayıs’ta görülecek karar duruşmasının ise beraatla sonuçlanmasını istiyor. “Name için adalet” diyen avukatlar 24 Mayıs’taki dava için şu çağrıyı yaptı:

Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet !
Name Öztürk evliliği boyunca kocasının sistematik ve çoklu şiddetine uğradı. Şiddet evlenir evlenmez başladı ve hamileyken de sürdü. Name polisi defalarca aramasına, uğradığı şiddeti ailelere söylemesine rağmen korunmadı, şiddet cenderesinin içine itildi. Name’nin uğradığı şiddet tüm yönleriyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı raporunca da belgelendi. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm tanık anlatımlarına, bilimsel rapora, savunmalara, savcının meşru müdafaa yönündeki mütalaasına ve bir üyenin muhalefet şerhine rağmen oy çokluğu ile Name’ye 12 yıl 6 ay ceza verdi.
15 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde gerçekleşen duruşmada duruşma savcısı, Name’nin eyleminin meşru müdafaa ya da sınırın aşılması sayılamayacağı, ancak haksız tahrik indiriminden de azami miktarda yararlanması gerektiği yönünde mütalaada bulunmuş, savunmanın talebi sonucu Name’nin oy birliği ile tahliyesine karar verilmişti.
24 Mayıs saat 14:00’te gerçekleşecek karar duruşmasında ise Name’nin hayatına sahip çıktığını, kendisine yönelen haksız saldırıyı defettiğini, eyleminin bir meşru müdafaa olduğunu ve beraat etmesini gerektiğini söylemek için gidiyoruz.
Bizler, ‘Name için adalet, erkek adalet değil gerçek adalet’ diyen kadınlar olarak, tüm kadınları 24 Mayıs’ta İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine Name ile dayanışmaya bekliyoruz.
Name’nin avukatları


İlgili haberler
Şiddet gördüğü eski eşini öldüren Namme ‘Cezaevind...

Kendisine öldürmeye çalışan eski eşini öldüren Namme Öztürk’ün davasında tahliye çıkmadı. Namme, ‘Ço...

Name’den mektup var: Bana yapılanları anlatmaya ut...

Name Öztürk, evliliği boyunca Kazım Aydemir’in şiddetine ve cinsel saldırılarına uğradı. Boşandı, şi...

Ölmemek için öldüren Aylin Mamuk’a 15 yıl ceza

Kendisine yıllarca şiddet uygulayan eşini, ölmemek için öldüren Aylin Mamuk’un yargılandığı davada k...