Ölmemek için öldürmek zorunda kalan Damla Kutulu’ya 15 yıl hapis cezası!
Şiddet gördüğü, kendisini öldürmekle tehdit eden eşini öldüren Damla Kutulu, bugün görülen duruşmada 15 yıl ceza aldı.

22 Ağustos 2015 tarihinde Körfez Güney Mahallesi’nde oturan Damla Kutulu, 15 yıl evli kaldığı ve her gün şiddet gördüğü Fikret Kutulu’yu kafasına piknik tüpüyle vurduktan sonra bıçaklayarak öldürmüştü. Gözaltına alınan Damla Kutulu’nun yüzü ve vücudu darp izleriyle doluydu. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Damla Kutulu hakkında meşru müdafaa koşulları oluştuğu gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığı kararını vermişti. Temyiz edilen davada karar değişmedi. Son olarak ise Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yargılamanın yeniden görülmesi yönünde karar verdi.

Yargıtay’ın kararı sonrası 11 Kasım 2021’de Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma yeniden başlamış, Yargıtay’ın kararının okunmasının ardından Damla Kutulu kararı kabul etmediğini belirterek “Önceki kararda direnilsin” ifadelerinde bulunmuştu. Damla Kutulu’nun 17 yaşındaki kızı Ş. Kutulu’nun dinlendiği duruşmada Ş., “Babam, annem ve bizlere şiddet uygulayan bir insandı. Olay günü annemi çok dövmüştür. Annem öldürülmek korkusu ile bu şekilde hareket etmiştir. Şu anda çalışarak bizlere bakmaktadır. Şikayetçi değilim” şeklinde konuşmuştu. Bugün görülen duruşmada karar çıktı.

SAVCI DAMLA KUTULU'NUN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen mütalaada, suç tarihinden önce maktulün eşi olan sanığa karşı sürekli sözlü ve fiili şiddet uyguladığı, suç tarihinde de tanık ve sanık anlatımlarına göre maktulün sanığı sebepsiz yere darp ettiği belirtilerek, maktulün sanığı darp tetikten sonra uyuduğu esnada 15 yıl boyunca ve suç tarihinde kendisine uygulanan şiddetin etkisi altında sanığın maktulü suç aletleri olan tüp ve bıçak ile vücudun hayati bölgelerine vurarak maktulü öldürdüğü, meşru savunma halinin uygulanması istenmiş ise de somut olayda sanığa karşı yönelmiş gerçekleşen ya da gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak bir haksız bir saldırının olmadığı, sanığın maktulü uyuduğu esnada öldürdüğü ancak maktulün sanığa karşı gerçekleştirdiği eylemlerin ağır tahrik niteliğinde olduğu, sanığın atılı tahrik altında atılı suçu işlediği anlaşıldığından eşe karşı kasten adam öldürme suçu ile cezalandırılmasını talep etti.

Örselenmiş Kadın Sendromu nedir? Eşi veya birlikte yaşadığı erkek tarafından sistematik olarak şiddete maruz kalan, ancak bu istismarcı ilişkiden kurtulamayacağına inanan kadınların çaresizlik, güçsüzlük duygusu. Detaylar için TIKLAYIN
'KENDİNİ KORUMAK İÇİN BUNU YAPMASAYDI KENDİSİ MAKTUL OLACAKTI'

Damla Kutulu’nun avukatı Anıl Acurman'ın yaptığı savunmada, “Sanığın olay tarihinde yaşı küçük olan çocuklarının olay gecesi ve öncesine ilişkin beyanları açıktır. Müvekkilimin gördüğü fiili şiddetin ötesinde işkencedir. Dosyada bulunan fotoğrafları bu işkencenin ve şiddetin boyutunu ortaya koymaktadır. Müvekkilimi öldüreceğini maktul o gece de beyan etmiştir. Yani müvekkilim kendini korumak amacıyla bu eylemi gerçekleştirmemiş olsaydı şu anda kendi maktul, maktul ise sanık durumunda olacaktı. Tüm bu hususlar dikkate alınarak müvekkilime ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilmesini istiyoruz” dedi.

'HAYATIMDAN VE ÇOCUKLARIMIN HAYATINDAN ENDİŞE İÇİNDE YAŞIYORDUM'

Sanık Damla Kutulu’nun son sözü sorulması üzerine Kutulu, “Ben kızlarımın hayatını düşünüyorum. Benim sahip çıkacak hiç kimsem yoktur; ailem de yoktur. Ailem evliliğim sırasında şiddet görürken beni kendilerine sığındığımda bıraktığı için de beni eve göndermişlerdir. Ben beraatımı talep ediyorum. Amacım kesinlikle öldürmek değildi; beni öldüreceğinden korktum. Öncesinde de anlattığım gibi olay günü beni çok feci şekilde dövdü; öldüreceğini söyledi. Zaten hayatımdan ve çocuklarımın hayatından endişe içerisinde yaşıyordum” şeklinde konuştu.

15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti Damla Kutulu’nun eşe karşı kasten öldürme suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, maktulün olay öncesinde ağır tehdit, hakaret ve saldırıları hâksiz tahrik kabul edilerek 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, duruşmadaki iyi hali takdir indirimi kabul edilerek 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Fotoğraf: DHA

*Kocaeli Gazetesi

İlgili haberler
Devletin korumadığı kadınları erkekler öldürüyor!

Ailesinin zoruyla evlendirilen Figen Çakar, gördüğü şiddet nedeniyle canı pahasına evden kaçarak pol...

Baskının ve şiddetin habercisi: Kadın intiharları

Psikolog Banu Bülbül, 28 günde en az 28 kadının intihar ettiği ülke tablosunu değerlendirdi. ‘Bu tab...

Şiddete uğradı, polise gitti, polis şikayetten vaz...

Manisa’da 13 yıllık evliliği boyunca uğradığı şiddete dayanamayıp, eşini şikayet etmek için karakola...