Sakarya Kadın Platformu: Yasakçı anlayışa ‘dur’ diyeceğiz
Sakarya Kadın Platformu, Sakarya Belediyesi tarafından tiyatro oyunlarının engellenmesine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sakarya Kadın Platformu, Sakarya Belediyesi tarafından Tok Adli Ladin oyununun engellenmesine dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Sakarya Kadın Platformu Sözcüsü Yasemin Hacıeyüpoğlu okudu.

Basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Sakarya Kadın Platformu olarak bu pandemi koşullarında şehrimizde sanatsal etkinliklerde bir araya gelmek üzere bir etkinlik planladık. Eski stadın tribünü önüne kurulan sahnede tiyatro oyunu sergilemek için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Pandemi koşullarında açık alanda etkinlik düzenlemek yapılacak en mantıklı davranıştı. Bu tür etkinlikler hem şehrin çehresini değiştirir hem de kadınları bir araya getirmesi açısından oldukça önemlidir. Ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi 14 Ağustos’ta başlayacağını duyurduğu etkinlikleri bir türlü başlatamadı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığına millet bahçesinde bir tiyatro oyunu sergilemek istediğimize dair yazılı başvuruda bulunduğumuzda hafta içinin boş olduğunu, hafta sonu çocuk tiyatrosu etkinlikleri olduğunu söylediler. Hafta içi istediğimiz 2 gün de oynayabileceğimizi teyit ettirdik. Ancak bir hafta sonra dilekçemize telefonla ret cevabı geldi. Kendilerinin böyle bir izni vermeyeceklerini Park ve Bahçeler Müdürlüğüne müracaat etmemizi söylediler. Park ve Bahçeler Müdürlüğü millet bahçesinde tribünün olduğu sahne kısmının Kültür Müdürlüğüne bir aylığına tahsis edildiğini söyledi. ‘İzni onlardan alacaksınız’ dediler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı ile yaptığımız görüşmede bütün sorularının bizde cevabı olmasına rağmen ‘Size olumlu bir yanıt vermem şu an için görünmüyor’ cevabını aldık: ‘Çünkü biz etkinlik yapamadık biz yapmadan evvel sizin orada etkinlik yapmanız doğru olmaz’ gibi bir cümleyle karşılaştık. 

Ama unutmayın ki kadınlar her yerde: evde, sokakta, sahnede, işte okulda… Kadınlar mücadeleye yılmadan devam edecek. Ve bu yasakçı bu keyfi ve ihmalkar davranışlarınıza bir gün ‘DUR’ diyecek. İnatla yolunda yürümeye devam edecek.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Muktedirlere her şey serbest, bizlere her şey yasa...

Muktedirlere her şey serbest bizlere her şey yasak! İşçi emekçi sınıfının mücadele günü olan 1 Mayıs...

‘Mor Konvoy’ etkinliğine valilikten yasak

Mardin Şahmeran Kadın Platformunun çağrısıyla yapılacak olan ‘Mor konvoy’ eylemi valiliğin ‘kamu düz...

Yasaklara, şiddete, baskıya karşı: Sarmaşık Güller...

Mecliste kadın tiyatrocuların sahneye çıkmasının engellenmesine Sarmaşık Gülleri Kadın Tiyatro Grubu...