Saldırıya uğrayan Hatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’de defnedildi
Ankara’da Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine gerçekleştirilen saldırı sonrası cenaze bugün Dersim’de defnedildi.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine düzenlenen saldırı sonrası bugün Dersim'de defin işlemleri gerçekleştirildi.

‘O MEZARA FAŞİZMİ GÖMECEĞİZ’
Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’de büyük bir kitle tarafından karşılandı. Tuğluk’a annesinin cenazesine katılması için izin verilmedi. Dersim’de ilk olarak cemevinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş “6-7 Eylül’de, 1938’de ne yaşadıysak Ankara’da da onu yaşadık” dedi. Beştaş, 6-7 kişilik açıklamalara binlerce polis yığanlar cenaze günü orada değildi” ifadelerini kullandı ve “O mezara faşizmi gömeceğiz”dedi.
Ankara Yenimahalle'de dün gerçekleştirilmek istenen cenaze törenine düzenlenen saldırı ve cenazenin mezardan çıkartılmasına büyük tepki gösterildi.

ANKARA VALİLİĞİ SALDIRIYA ‘SATAŞMA’ DEDİ
Ankara Valiliği, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlar hakkında adli ve idari işlem başlatıldığını duyurdu. 20-25 kişilik bir grubun cenaze törenine ‘sataşma girişiminde’ bulunduğunu belirten Valilik, “Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir” ifadelerini kullandı. 

‘YAŞARKEN ÖTEKİLEŞTİRİLENLER ÖLÜRKEN DE ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR’
KESK İstanbul Kadın Meclisi, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenaze törenine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, "En doğal insanî durumların ve hakların gasp edildiği günlerde yaşanan son olay, bu gaspın ölülere kadar uzandığını göstermiştir. Yaşarken ‘ötekileştirilen’lerin ölünce de aynı zulümle karşı karşıya bırakılmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Dini her fırsatta araç olarak kullananların, bir annenin cenazesine reva gördükleri bu işkence, toplumu ayrıştırmaktadır ve insanî değerlerle bağdaşmamaktadır" diye belirtildi.

‘SİYASİ SORUMLU İKTİDARDIR’
HDP Kadın Meclisi de saldırıya ilişkin bir açıklama yapmıştı: “Toplumun her hücresine düşmanlık tohumları serpen, ağzını her açtığında toplumda kutuplaşmayı derinleştiren, halkları birbirine düşürmek için elinden geleni yapan iktidar bu yaşananların tek siyasi sorumlusudur. Düşmanlık ektiğinizde barbarlık biçersiniz. İşte bu gerçek bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

‘NEFRET SUÇUNUN UTANCIYLA TARİHE GEÇTİ AKP’
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırının münferit olmadığının altını çizdi. Gürkan açıklamasında: “Bu sizin marifetiniz. İktidarını sürdürmek için başvurduğu siyasetinden beslenen bu nefret suçunun utancıyla tarihe geçti AKP. Saldırı asla münferit değildir. 21.yüzyılda ülkeye ilkel kabile savaşlarında ancak görülebilecek bu örgütlü kötülükle tarihe geçen AKP ayıp sizindir” dedi.

İlgili haberler
Haftanın fotoğrafı: Irkçıya karşı kadın bakışı!

Benim olduğum yerde kabadayılık yapamazsın...

Faşizme karşı desenler: Kathe Kollwitz’in kalemiyi...

Kimi zaman çocukların “ekmek” diye bağırışı yükselir gravürlerinden, kimi zaman bir annenin ölü çocu...

GÜNÜN DİLEĞİ: Ayrımcılıktan, ırkçılıktan ve şiddet...

Hrant Dink Vakfı Türkiye’de mültecilere yönelik nefret ve saldırılara karşı medyanın rolünü ortaya k...