‘Saraydan kısıp çocuklarımıza versinler’
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışması Derneği okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi için açtıkları imza kampanyası standından izlenimlerini aktarıyor...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği olarak Yenikent Mahallesi’nde kurulan halk pazarında açtığımız stantla "Okulda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı" kampanyası için imza topladık. Mayıs ayında okullar kapanmadan önce de aynı noktada stant açmıştık. Bu sefer imza standına ilgi daha yoğundu. Yanındaki komşusuna kampanyayı anlatıp ikna etmeye çalışan da imza föyünü alıp pazarın içine kadar götürüp akrabasına imza attıran da vardı. Standa uğrayan bir kadın “Çocuklarımızın beslenmesine bir kraker poğaça koyuyoruz, çocuk bununla doyar mı? Saraydan kısıp çocuklarımıza versinler” diyerek tepki gösterdi.

Hiç tanımadığımız bir kadın ise standın yanında durup kampanyaya destek olmaları için gelen geçen herkese kampanyayı anlattı.

Bu pazarda stant açacağımızı internetten duyup imza atmak için çok uzak bir semtten geldiğini söyleyen kadınlar da oldu, yardım kampanyası olduğunu düşünüp elini cüzdanına atan da. 2 saat içerisinde yüzlerce imza toplanırken, tek tük itiraz sesleri yükselse de o sesler cılız kaldı. Etrafta izleyen, imza veren, ne için orada olduğumuzu anlatırken videoya çeken veliler de vardı.

Umutsuz olduğunu ama yine de imza atacağını söyleyenlerin sayısı daha öncekilere göre azdı. Talebimizin haklılığı, çocuğu olsun ya da olmasın pek çok insan tarafından dile getirildi.

Hiçbir çocuk okula aç gitmemeli diye bir an önce adım atılması gerektiğini biliyoruz, o nedenle daha çok kadına ulaşmak daha çok kadına kampanyayı anlatmak için uğraşıyoruz.

İlgili haberler
Yetersiz beslenmenin sonuçları araştırılsın, MEB o...

Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kapanyası Meclis'te: HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış B...

GÜNÜN RAKAMI: 606 milyon kadın ücretsiz bakım nede...

Ücretsiz bakım işleri, kadınların işgücü piyasasına girmesi önündeki ana engel. ILO’ya göre 2018 yıl...

Beslenme çantasında ıslatılmış bayat simit var

Artan yoksulluk gelişim çağındaki çocukları vuruyor. Fırınların ücretsiz verdiği bayat, taşlaşmış si...