Silahlı saldırıya uğrayan Buse Güler: Hak yerini bulacak adalete inanıyorum
Geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa’da Buse Güler’i yolunu keserek silahla ağır yaralayan Cemal Albayrak’ın yargılandığı davada, ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Sultangazi’de 21 Mart 2020 tarihinde Buse Güler’i ateşli silahla katletme girişiminde bulunan Cemal Albayrak’ın yargılandığı davanın 5’inci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Buse Güler, ailesi ve taraf avukatları katılırken, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklu yargılanan Albayrak da hazır bulundu. Albayrak’ın duruşmaya, “iyi hal" indiriminin sembolü olan takım elbisesiyle katılması dikkat çekti.

Hakim, Adli Tıp Kurumundan gelen raporda, Buse Güler’in yaralanma düzeyinin “kişinin yaşamını tehlikeye sokacak” nitelikte olduğu belirtti. Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Cemal Albayrak hakkında “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık Cemal Albayrak’ın avukatı ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

FELÇ KALMA DURUMUM SÖZ BAHİS

Duruşma sonrasında fenalaşan Buse Güler, sinir krizi geçirerek bayıldı. Yakınları ve güvenlik personeli tarafından müdahale edilen Güler, revire götürüldü. Güler kendine gelmesinin ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Güler, “İnşallah adalet yerini bulacak. Çünkü ayakta durduğum için ve hayatta güldüğüm, eğlendiğim için her şey dört dörtlük, toz pembe değil. Maalesef 4 kurşunla yaralandığım için yüzde 60 şekilde engelli kaldım. 23 yaşımdayım. Psikolojik olarak, ruhen bedenen hiç iyi değilim. Kısa bir zaman sonra omurga kemiğimden riskli bir ameliyata gireceğim. Felç kalma durumum söz konusu. Onun dışında daha fıtık ameliyatlarım, bağırsak ameliyatlarım devam etmekte olacak. Tek söyleyeceğim bana bu mucizeyi yaratan Allah’ım elbet hakkından gelecek. Zaten mütalaa okundu. Kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor. Hak yerini bulacak adalete inanıyorum. En baştan Allah’a sonra adalete teslim ettim. İnşallah adalet yerini bulacak” dedi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Cemal Albayrak’ın 21 Mart 2020 tarihinde hastane önünde eski sevgilisini silahla vurduğu anlatılıyor. Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen silahlı saldırı olayında sanık ile müştekinin 5 yıllık bir ilişki yaşadıktan sonra ayrıldıkları, sanığın Buse Güler’i farklı sosyal medya hesaplarından tehdit ettiği kaydediliyor. İddianamede sanık Albayrak’ın barışmak istediği, bunu kabul etmeyince de 4 el ateş ederek Güler’i yaraladığı belirtiliyor. İddianamede sanık Cemal Albayrak’ın “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Haber: DHA-MA

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Buse Güler yaşam mücadelesi veriyor, anne Güler ‘A...

Barışma teklifini kabul etmediği Cemal Albayrak tarafından vurulan 22 yaşındaki Buse Güler hastanede...

Buse Güler'i katletmeye çalışan sanığın yargılandı...

Sultangazi’de Buse Güler’i katletmeye çalışan Cemal Albayrak’ın yargılandığı dava hastane raporların...

Hatice Tusu’yu öldüren Suat Aksoy'a müebbet hapis...

4 gün boyunca kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü ortaya çıkan emekli hemşire Hatice Tusu’yu...