Buse Güler'i katletmeye çalışan sanığın yargılandığı dava ertelendi
Sultangazi’de Buse Güler’i katletmeye çalışan Cemal Albayrak’ın yargılandığı dava hastane raporlarının mahkemeye ulaşmamasından kaynaklı ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Sultangazi’de 21 Mart’ta Buse Güler’i ateşli silahla katletme girişiminde bulunan Cemal Albayrak’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşması İstanbul Adliyesi 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Buse Güler, ailesi ve taraf avukatları hazır bulunurken, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanan Cemal Albayrak tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşma salonuna getirildi. 

Fail Cemal Albayrak önceki duruşmada SEGBİS üzerinde verdiği savunmalarını tekrar ederek, tahliyesini talep etti. Sanık avukatı da suçu Buse’ye atarak müvekkilinin suçu olmadığını iddia etti. Sanık avukatı ayrıca Buse’nin psikiyatrist tavsiyesi ile eski iş yerine travmaları yenmek için gitmesini “çalışma” olarak gösterip Buse’nin durumunun kötü olmadığını öne sürdü.

HASTANE RAPORLARI TAMAMLANMAMIŞ!

İddia makamı da failin tutukluluk durumunun devamını talep ederek, tamamlanmayan hastane raporlarının mahkemeye celbini istedi.

Buse’nin avukatı Hilal Özegen de hastane raporlarının ivedilikle teminini ve failin tutukluluk halinin devamını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına, hastane raporlarının celbine karar vererek duruşmayı 18 Mart 2021 tarihine erteledi.

‘SANIĞIN BİREBİR GETİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL’

 Aile duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İlk olarak konuşan avukat Hilal Özegen, sanığın önceki duruşmada ifade vermesine rağmen duruşmaya birebir katılmasının doğru olmadığını belirterek, müvekkillerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Ardından konuşan Buse Güler de bu duruşmanın kendisi için daha iyi geçeceğini düşündüğünü fakat sanığın duruşmaya birebir getirilmesinin kendisi kötü etkilediğini belirterek, “Karşımda bir cani vardı” dedi.

‘NEDEN YAPTIĞININ ALTINDA EZİLMİYOR?’

 Son olarak konuşan anne Ayfer Güler, "Ben nasıl adalet bekliyorsam, sende bekleyeceksin. Savunmasız birine 4 tane kurşun sıkıyorsun ve bunu savunduğun tek nokta ‘ o benim sevgilimdi’ oluyor. Kesinlikle yalan. Neden yaptığının altında ezilmiyor? " diye konuştu. Ayfer basında ‘namus davası’ olarak haberlerin geçilmesine de tepki gösterdi.

Ayfer son onlara kadınlara seslenerek, “Kendi katillerinizi yaratmayın! Kız ve erkek çocukları arasında ayrım yapmayın” çağrısında bulundu.

Kaynak: Jinnews


İlgili haberler
Buse Güler yaşam mücadelesi veriyor, anne Güler ‘A...

Barışma teklifini kabul etmediği Cemal Albayrak tarafından vurulan 22 yaşındaki Buse Güler hastanede...

Sibel Altunsöğüt’ü bıçaklayan Soner Göztepe 13 yıl...

Ayrıldığı Sibel Altunsöğüt’ü bıçaklayarak öldürmek isteyen Soner Göztepe’ye 13 yıl ceza verildi. Cez...

Eski eşinin bıçakladığı Sibel Altunsöğüt: Ona mahk...

‘Birçok akrabamız ‘Niye duyurdunuz, bizi rezil ettiniz’ dedi. Biz kimseyi rezil etmedik, utanması ge...