Soylu'ya göre 7 ayda 158, KCDP verilerine göre 6 ayda 163 kadın cinayeti gerçekleşti
İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre 2022’nin ilk 7 ayında 158 kadın cinayeti gerçekleşti. KCDP’nin verilerine göre 2022'nin ilk 6 ayında gerçekleşen kadın cinayeti sayısı çok daha fazla.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021'in ilk 7 ayında 166 olan kadın cinayeti sayısının, bu yılın aynı döneminde 158 olduğunu duyurdu.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir kadın cinayetine dahi tahammülümüz yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinasyonunda aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 2021'in ilk 7 ayında maalesef 166 olan kadın cinayeti, 2022 ilk 7 ayında 158 oldu. '1' sayısının bile fazla olduğunun bilinci ile aile içi ve kadına şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle toplumun tüm kesimleriyle birlikte şiddetle mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Bianet’in verilerine göre ise 2022 yılının ilk altı ayında 163 kadın cinayeti meydana geldi. 122 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İktidarın kadın düşmanlığı failleri güçlendiriyor

Pervasızca yaşanan kadına yönelik şiddetin, failler tarafından çekincesiz paylaşılmasının altında ne...

Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu Raporu:...

Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Meclis Komisyonu Raporu, kadını aileye sıkıştıran, nafaka hakk...

Rabia Dağ'ı bıçakladıktan sonra canlı yayın açtı

Kadına yönelik şiddete karşı cezasızlık politikaları sürerken bir erkek boşanma aşamasında olduğu eş...