TJA: Sosyal medyadan cinsiyetçi saldırılara kalşı kadınlar yalnız değiller
Sosyal medya üzerinden Pervin Buldan'ın, Sevda Karaca'nın, Perihan Koca'nın, Başak Demirtaş'ın cinsiyetçi saldırılara uğramasına TJA yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’a, TÖP Sözcüsü ve YSP Milletvekili Perihan Koca’nın, Yayın Kurulu Üyemiz ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca’nın, Başak Demirtaş’ın sosyal medya üzerinden cinsiyetçi saldırılara uğramasına TJA yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Yapılan cinsiyetçi saldırıların, kadın mücadelesine dönük saldırılar olduğu dile getirilen açıklamada, “Savaşların, yıkım ve talanların, kadına yönelik şiddetin, çocuklara yönelik istismarın erkek devlet politikalarıyla yayıldığı mevcut düzende bu akla denk düşecek söylemlerin erkekler eliyle yaygınlaştırılması tesadüf değildir” dendi.

“Uzun süren savaşların galibi olamayan devletler-erkekler kirli ve ölçüsüz politikalarını devreye koyarak özelde kadınları, gençleri, çocukları hedefleyip düşürmek, itibarsızlaştırmak, yok etmek isterler. Uzun bir süredir sürdürülen politikalar farklı şekillerde devreye konulmuştur” ifadelerine yer verilen açıklamada kayyımların kadın kurumlarını hedef alıp kapatması, İpek Er olayında genç kadınların hedef alınması gibi örneklere yer verildi.

Yapılan saldırıların yaratılan siyasi atmosferden bağımsız olmadığına yer verilen açıklamada, “Kadın katliamlarına, çocuk tecavüzlerine ses çıkarmayanlar, sessiz kalanlar hatta birebir bunun zeminini yaratanlar toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü kadınlara saldırarak kirli yüzlerini maskelemeye çalışmaktadırlar. Bu saldırılar kadınlara dönük itibar suikastına, fiziki ve politik kırıma dönüştürülmek istenmektedir. Kuşkusuz bu durum verdiğimiz mücadelenin boyutlarını şekillendirirken maruz kaldığımız saldırıların vehametini de gözler önüne sermektedir. Çocuk istismarı ve tecavüzleri, kadına yönelik şiddet ve katliamları, siyasi suikastler, başta aktivistlerimize olmak üzere itibar suikastleri mücadelemizin önünde engel olamayacak tam tersine her biri mücadelemize gerekçe haline gelmeye devam edecektir” dendi.

Pervin Buldan’a, Perihan Koca’ya, Sevda Karaca’ya, Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden yapılan saldırıya dair, hedeflenenin kadın direnişi, ortaya çıkardığı özgürlük bilinci ve değerleri olduğu ifade edildi: “Bu saldırılara karşı Jin Jiyan Azadî felsefesiyle yaşamın her alanında özgürlüğümüzü ve mücadele azmini büyüteceğimiz bilinmelidir. Kazanan biz kadınlar ve ahlaki- politik toplum değerleri olacaktır.”

İlgili haberler
EMEP Milletvekili Sevda Karaca, deprem bölgesinde...

Yayın Kurulu üyemiz, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, depremin 6.ayına doğru giderken farkl...

Babaya, kocaya, iktidara rağmen mücadeleyle süren...

Ailesinin dini baskılarına karşı çıkan Güler, şiddet, dayatma dolu yaşamında nasıl bu şiddetten uzak...

Liseli genç kadınlar anlatıyor: Cinsiyetçilik her...

Liseli genç kadınlar, bu sene 25 Kasım’da eğitimde cinsiyet eşitliği başta olmak üzere kadına yöneli...