Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 6. yaşını kadınlarla kutladı: 1 Mayıs’ta da yan yana olalım
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 6. kuruluş yıl dönümünü Dernek binası önünde yaptığı etkinlikle kutladı. Birlikte üreten, çektiği halaylarla coşan kadınlar 1 Mayıs’a da çağrı yaptı.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 6. yaşını coşkuyla kutladı. Derneğin önünde bir araya gelen kadınlar birlikte dayanışma türküleri söyledi, halaylar çekti. Etkinlikte kadınlardan oluşan folklor ekibi Derneğin 6. yılı için hazırlamış oldukları gösteriyi sergiledi. Kadınlar etkinlikte düzenledikleri yarışmalarla eğlendi. Kendi elleriyle hazırlamış oldukları küçük sürprizler de etkinliği renklendirdi. Kadınlar birlikte 6. yaş pastasını keserek doyasıya eğlendi.
Kadınlar etkinlikte, şiddetsiz, sömürüsüz, savaşsız bir dünyada yaşama umudunu paylaştılar. Şiddete, yoksulluğa, sömürüye karşı dayanışmanın, yan yana gelmenin, birlikte mücadele etmenin önemini vurgulayan kadınlar, önümüzdeki yıllarda Derneği, semtin kadınlarının daha fazla içinde yer alacağı, dayanışacağı ve güçleneceği bir yer haline getirmenin sözünü verdiler.
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin etkinlikte önemli çağrılarından biri de “1 Mayıs’ta yan yana olalım” oldu. “Bizimle misiniz?” sorusuna kadınların hep bir ağızdan “Evet” diye haykırdı.

4



Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Esenyalı’da kız kardeşimle el ele şenliği: Bu kade...

Yüzlerce kişinin yan yana geldiği şenlikte kadınlar bir yıl boyunca sürdürdükleri atölyelerin ürünle...

Tuzluçayırlı kadınlar sokakta: Geçinemiyoruz

Gelen zamlar ve uygulanan ekonomi politikalarına karşı emekçiler pek çok kentte ‘Geçinemiyoruz’ diye...

Tuzluçayırlı kadınlar: Hakların asgarisi, şiddetin...

Tuzluçayır’da kadınlar Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla bir araya gelerek şiddete, yoks...