Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Çağdaş Market çalışanlarına seslendi: Yalnız değilsiniz!
Çağdaş Marketler Zincirinde tacize uğrayan ve hakları gasbedilmek istenen kadın işçi için Tuzluçayır’daki market önünde açıklama yapan Tuzluçayırlı Kadınlar işçileri birlikte mücadeleye çağırdı.

Çağdaş Marketler zincirinde çalışan bir kadın işçi tacize uğramış, şikayette bulunduktan sonra işten çıkarılmıştı. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğine başvuran kadın dernekteki kadınlarla birlikte Çağdaş Market yönetimiyle görüşmüş, haklarının gasbedilmek istenmesine tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde Çağdaş Marketler Zinciri Kocatepe Şubesi önünde açıklama yapan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, dün de Tuzluçayır’daki Çağdaş Market önünde açıklama yaptı. Tacize ve işçilerin haklarının gasbedilmek istenmesine karşı market çalışanlarına çağrı yapan Dernek üyesi kadınlar şunları şu açıklamayı yaptı:

ÇAĞDAŞ MARKETLER ZİNCİRİ İŞ VE KADIN DÜŞMANI

Çağdaş Marketler Zinciri çalışanların haklarını yemenin yolunu bulmuş. Bu marketler zinciri işçilerin hakkını savunmakla, en çok kadın çalıştıran market olmakla övünüyor. Bu kadar kadın çalışanın olmasının altında başka gerçekler yattığına bizzat şahit olundu. Baskı gücünü kullanabildiği için kadın çalıştırdığını gördük Çağdaş Marketler Zinciri mobbingle, şiddetle ve tacizle mücadelesini mağdurları sindirerek, sürgüne yollayarak, istifaya zorlama ile çözüyor.

Çağdaş Marketlerde sözlü şiddet, taciz ve mobbing durumları müdürler tarafından çözülmesi gerekirken, müdür, patron, mağdur işçileri tekrar baskıyla, mobbingle, uzak şubelere gönderme yoluyla istifaya zorluyor; kıdem ve ihbar tazminatları ceplerine kalsın istiyor. Ancak bu böyle devam etmeyecek, herkesin hakkını vereceksiniz…

Çağdaş Marketler Zincirinde

■ Mobbinge uğruyorsanız

■ Tacize uğruyorsanız

■ Sürgün ile tehdit ediliyorsanız

■ İstifayı zorlanıyorsanız

■ İzin belgesiz işe gelmeyin deniliyorsa

■ Kıdem ve ihbar tazminatınızı vermiyorlarsa

YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

TUZLUÇAYIR KADINLARA DAYANIŞMA DERNEĞİ VAR!

Sizler gibi mağduriyet yaşayanlar, bir araya gelelim, hakkımızı savunalım…

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tacize uğrayan kadın işçiyi işsizlik mi sürgün mü...

Çağdaş Marketler'de tacize uğrayan bir kadın işçi, yaşadığı tacizi anlattığı için cezalandırıldı. Dİ...

Çağdaş Marketler kadın çalışanlarını mağdur ediyor...

Market zincirinde yaşadığı taciz sonucu sözlü ve yazlı şikayette bulunan kadın işçinin şikayeti dikk...

Şok market çalışanı anlattı: Angarya çok, eleman y...

4 yıldır Şok markette yönetici pozisyonda çalışan bir kadın anlatıyor: 8 saat çalışma kağıt üstünde....