Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubu Ekmek ve Gül'ün 14. yaşını kutladı
Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül, Ekmek ve Gül'ün 14'üncü, ekmekvegul.net 'in 5. yaşını İstanbul Kadıköy'de kutladı.

Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül, Ekmek ve Gül'ün 14. yaşını kutlamak üzere bir etkinlik düzenledi.


Müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte Alege, Pelin Çelik, Sıla Bilgin ve Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül'den Özge sahne aldı.


Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubu adına konuşan Seçil Sinanoğlu "Ekmek ve Gül'ün her sayısında aynı duyguyla yan yana geliyoruz. Birlikteliğimizi tekrar tekrar örüyoruz ve geliştiriyoruz" dedi.


Ekmek ve Gül Editörü Sevda Karaca, "Hak ettiğimiz hayatları yaşamak için birbirimize güç olmak konusunda gerçekten çok önemli bir yol kattetmişiz. Burası bana bunu bir kere daha hissettirdi. İçinde yaşadığımız hayatı yeni baştan anlatmaya gerek yok. Çok büyük zorluklar... Ve bunlar yalnızca ekonomik zorluklar değil. Yalnızca haklarımızın yeniden yeniden tırpanlanmasına ilişkin zorluklar değil... Bu zorluklar sürekli olarak kendimizi berbat, yalnız, güçsüz hissetmemize neden olan zorluklar değil... Bu zorluklar aynı zamanda her birimize teker teker ne kadar güçsüz, iradesiz, beceriksiz olduğumuzu, ne kadar da başkasından umut duymamamız gerektiğini, ne kadar da kendi bacağından asılan koyun olduğumuzu söyleyip duruyor. Yıllardır böyle bir sistemin içinde yaşıyoruz. Bu öyle bir sistem, öyle bir düzen ki bugün özellikle genç kadınlara bir şey söylüyor: Bugününü yaşayamıyorsun, yarınından asla umut duymamalısın, hayatına şekli ben vereceğim, hayatına dair umut duyduğun her şeye el koyacağım. Tam da böyle bir karanlığın ortasında Ekmek ve Gül, kadınlara, her gün dört bir yandan 'sen güçsüzsün, beceriksizsin' diyenlere karşı 'bizim kanatlarımız var, biz birlikte güçlüyüz, biz birlikte yapabiliriz, biz birlikte hayatı değiştirebiliriz' gücü veren bir örgütlenme. Yeldeğirmeni'nde de işte bunu gördük. Ekmek ve Gül kendisine dayatılanlara, öğretilenlere karşı, kendisini şekillendirenlere karşı, kendini kızkardeşleriyle sil baştan yaratan kadınların örgütlenmesidir. Hepimiz, kendimizi de, bu hayatı da, hakettiğimiz bir yaşam için bu düzeni de sil baştan değiştireceğiz! Ekmek ve Gül 14 yıl önce kurulmadı. Ekmek ve Gül, ekmek ve gül isteyen kadınların 100 yıl önceki  mücadelesine sırtını dayayan ve o mücadelenin deneyimlerine kadınların kazanımlarına, kadınlarınyan yana durma iradesine sırtını yaslamış, bunu miras almış bir örgütlenme. Tam da bu yüzden yalnızca bu salondaki kadar değiliz. Yüz yıldır dünya üzerinde işçi ve emekçi kadınlar nerede bir hak mücadelesi vermişse Ekmek ve Gül oradadır" diye konuştu.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeldeğirmeni Kadınları: Mahallemizde çocuk tacizin...

Yeldeğirmeni Kadınları mahallelerindeki çocuk istismarına karşı eyleme çağırıyor.

Kadıköy Belediyesinden kadın işçiler anlattı

Kadıköy Belediyesi işçileri insanca yaşanacak bir ücret için üç gündür grevdeydi. Genel İş merkezini...

Ekmek ve Gül 14, ekmekvegul.net 5 yaşında: İnatla,...

14 yılda sayısız kadınla bir araya gelirken; yoksulluğa, şiddete, eşitsizliğe, tacize, hak gaspların...