Yenimahalle’de kadınlar ‘İstismar ve tacize karşı birlikte mücadele’ diyor
'Çocuk istismarı önlemek için çözüm önerilerini ne?' Kardelen Mahallesi halk eğitim merkezindeki kadınlar hem çocuk istismarına karşı imza kampanyasına imzalarını attı hem de sorularımıza cevap verdi.

Uzun süredir ülke gündeminden hiç düşmeyen çocuk istismarı ve cinsel taciz meselesi son günlerde Meclisin de gündemine gelmesiyle daha geniş çevreler tarafından tartışılır hale geldi. Biz de Batıkent Kardelen Mahallesi’nde bu sorunu asıl yaşayan kadınlar olarak tartışmak, bu konudaki duyarlılığı artırmak ve onların görüş ve önerilerini almak için imza kampanyası başlattık.

‘İMZA KAMPANYASINA DESTEK’
Kapıları çalarak kadınlarla yapılan sohbet ve görüşmelerde, yaşadıklarını anlatan kadınları dinlediğimizde ne yazık ki bu sorunların çok da uzağında olmadığımızı gördük. Görüştüğümüz kadınların bazıları umutsuz, güvensiz, geleceğe dair çocukları için karamsar ama buna rağmen mücadele etmek, yan yana durmak gerektiği vurgusu yapıyorlar.
Yürüttüğümüz bu çalışma çerçevesinde Yenimahalle Halk Eğitim Merkezinde boyama ve el becerileri kursu için bir araya gelen kadınlarla yaptığımız görüşmede imza kampanyasının içeriğini anlatarak destek istedik. Görüştüklerimize “Çocuk istismarını önlemek için ne yapılmalı? Kaynağı sizce nedir? Çözüm önerileriniz neler?” gibi sorular sorduk.

‘KADINLAR BİR ARADA OLMALI’
Kurs hocası Zeliha, kadınlara dair “Kadın kadının düşmanı, birbirini çekemez” görüşünün aksine kadınların bir arada olması gerektiğini, çocuk istismarının önlenmesini için bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.
Bir kursiyer ise şu an 50 yaşındaki kız kardeşinin 9 yaşındayken ders yardımı için gittiği bir yerde tacize uğradığını; kız kardeşinin o zaman bu duruma anlam veremediğini, anlatamadığını; yıllar geçtikten sonra paylaştığını anlattı. Aslında birçok insanın başından böyle olayların geçtiğini fakat baskı ve korkuyla yaşadıkları bu sorunları kimseyle paylaşamadıklarını, gizlediklerini söyleyerek yıllar geçmiş olsa da bu yaşadığından hâlâ rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Yaptığımız sohbet sonrası kadınlara komşuları ve yakınlarıyla bu konuda görüşerek imza almaları için imza föyleri bırakıp eğitim merkezinden ayrıldık.

İlgili haberler
Eğitim sistemi çocuk istismarını etkiler mi?

Eğitim sisteminin çocuğa yönelik cinsel istismarda payı var mı? Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiği...

‘İstismar toplumsal sorundur’

Çocuk istismarı hormonlar veya biyolojik etkiler ile değil, devlet politikaları ve ataerkil zihniyet...

Öğrencileri istismar eden öğretmen için ‘işte bu’...

İstismar sanığı öğretmene 36 yıl ceza veren mahkeme, kararının gerekçesinde yargının çocuk istismarı...