Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları: Milyonların eşit yaşayacağı ülke mücadelesi veriyoruz
Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Düztepe Mahallesi’nde Afşinlilerle buluştu.

Düztepe seçim bürosunda Afşinlilerle buluşan Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayları Sevda Karaca, Songül Koçdağ, Fatma Bayındır, “Devletin bütün olanaklarına karşı biz kendi öz irademize size güveniyoruz. Bu ülkenin milyonerlerinin değil milyonlarının eşit, özgür barış içinde yaşadığı bir ülke mücadelesini veriyoruz” diyerek seçim vurgusu yaptı.

‘BU DEVLETİN ASİMİLASYON POLİTİKALARINI KABUL ETMİYORUZ’
Milletvekili adaylarından ilk sözü alan Songül Koçdağ, deprem bölgesindeki halkın dayanışmasına dikkat çekti. Koçdağ, “Deprem bölgesine gittiğimde herkes isyandaydı; devlet yoktu diyordu insanlar. Hâlâ halkın dayanışması sürüyor; Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımsız bir dayanışma vardı. Depremde de iktidarın yaşattıklarını gördük. Sizlerin desteğiyle 14 Mayıs’ta bu zulme son vereceğiz. Bu devletin asimilasyon politikalarını da kabul etmiyoruz” dedi.

‘BİRİLERİ ÜLKE ZENGİNLİKLERİNİ CEBİNE DOLDURMASIN DİYE BURADAYIZ’
Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca ise “Biz bu ülkede özgürlük diye sadece kendi ceplerini doldurdukları özgürlükleriyle biz olmadık; ekmeğimiz büyümedi. Bizim köylerimizin yolları ne hikmetse yapılmıyor, çeşmelerinden temiz su akmıyor. Nedir bu kentte gençlerin gençliklerini yaşayamamalarının sebebi? Çocuklarımıza kendi dillerini öğretemememizin sebebi? Nedir çocuklarımızın karnını doyuramamamızın sebebi? Niye hep olmayana bırakılmış durumdayız. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın derdi bu. Birileri saraylarında yandaşlarıyla bu ülkenin tüm zenginliklerini cebini doldurup milyonları aç bırakıyorsa, ‘durun biz buradayız’ demeye geldik” diye konuştu.
Eşit, özgür bir ülke mücadelesi verdiklerini belirten Karaca, “Bu ülkenin halkları kendi inançlarını yaşamak için kurdukları merkezlere cümbüş evi deyip aşağılıyorsanız eşitlik yok demektir. Bu ülkenin çocuklarına en kötü eğitim sistemini dayatıyorsanız eşitlik yok demektir. Eşitliğin, özgürlüğün, barışın olmadığı yerde ekmek de huzur da güven de yoktur. Bu ülkenin milyonerlerinin değil milyonlarının eşit, özgür barış içinde yaşadığı bir ülke mücadelesini veriyoruz” dedi.

1 MAYIS’A ÇAĞRI
Mücadelenin önemine vurgu yapan Karaca, “Biz en geniş halk kitlelerinin ittifakı olarak yola çıktık. Bizim bu ittifakımızla büyüyen halk gücünü gördükleri için, hesap soracağımız o günün yaklaştığını gördükleri için 14 Mayıs’a daha şimdiden darbe girişimi adını koydular” diye konuştu.
Son olarak 1 Mayıs’a çağrı yapan Karaca, “Yarın emeğin bayramı.14 Mayıs’a kadar bizim başımıza çorap örenlere karşı biz buradayız diyeceğimiz günlerden biri 1 Mayıs” dedi.


‘BAŞKA TOPRAKLARA GÖÇ ETTİREN ZİHNİYETE KARŞI BİR ARADAYIZ’
Diğer aday Fatma Bayındır ise, “Doğduğu topraklardan doyduğu topraklara göç etmek zorunda kalıyor. Başka topraklara göç ettiren zihniyete karşı bir aradayız. Gerçek bir demokrasiden barıştan bahsediyor olsaydık eğer burada Nurhakları ve Binboğaların eteklerinde mis gibi havada yaşamaya devam ediyor olacaktı” diyerek ev ev, sokak sokak seçim çalışması yapılması gerektiğini ifade etti.

‘EŞİTLİK İSTİYORUZ’
Bir mahalleli ise, “Oyumuzu Kılıçdaroğlu’na vereceğiz ama Yeşil Sol’a oy vermek zorundayız. Evet destekliyoruz ama onları da eleştireceğiz. İktidarın şuanda yapmaya çalıştığı Yeşil Sol’u meclisten silmeye çalışması. O yüzden bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol’a. Orada tek başına iktidar olamayacak” dedi.
Bir başka kadın ise, “Birlik oldunuz, beraber oldunuz size çok güveniyoruz. Biz eşitlik istiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
KÜSGET’ten seslenen Sevda Karaca: Göçmen düşmanlığ...

Yayın Kurulu Üyemiz, Antep milletvekili adayı Sevda Karaca, KÜSGET sanayi sitesinden seslenerek "Yer...

Antep Başpınar OSB’den seslenen Sevda Karaca: Sarı...

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, kentte yüzlerce fabrikanın bulunduğu ve i...

Antep Cengiz Topel’den seslenen Sevda Karaca: İşçi...

Sevda Karaca, Antep’in en kalabalık işçi duraklarından biri olan Cengiz Topel’den seslendi: İşçi sın...