Yoksulluk yangını 3 çocuğun daha yaşamını yitirmesine neden oldu
İzmir’de sobadan çıkan yangın nedeniyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Mahalleli itfaiyenin olaya geç müdahale ettiğini iddia ederken, anne babanın gündelik işlerle geçimlerini sağladıklarını belirtti.

İzmir’in Bayındır ilçesinde bir evde sobadan çıkan yangın nedeniyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Mahalleli itfaiyenin olaya geç müdahale ettiğini söyledi.

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede ahşap bir evde çıkan yangında üç kardeş hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden çocuklardan biri 3 yaşında, ikizler ise 2 yaşında.

İki katlı ahşap evde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Komşuların görüp müdahale etmeye çalıştığı yangında tavanın çökmesi sonucu üst katta bulunan üç kardeş hayatını kaybetti. Anne ve dayı ise alt katta oldukları için yangından sağ kurtuldu.

Mahalle sakinleri tarafından verilen bilgiye göre hayatını kaybeden çocukların anne ve babasının işsiz olduğu, geçimlerini ise gündelik işlere giderek sağladığı öğrenildi.

‘BURADA SORUMLU OLANLAR YANGINA GEÇ GELENLERDİR’

Yangını gören görgü tanıkları, itfaiyenin çok geç geldiğini ve gelen itfaiyenin bir tanesini suyunun bittiğini aktardı. Mahalle muhtarı ise, 15-16 tane itfaiyenin geldiğini ve müdahale edildiğini söylerken, mahalle sakinleri iş işten geçtikten sonra itfaiyenin olay yerine geldiğini iddia etti.

Yangının olduğu yerde konuşan bir mahalleli, “Kaymakam geldi, Vali geldi, Bayındır Belediye Başkanı neden gelmedi yardımcısını gönderdi. 3 saat sonra itfaiye buraya geldi. Burada sorumlu olanlar yangına geç gelenlerdir. Buraya yangın söndürme musluğu koymuş olsalardı bugün belki bu olay olmayacaktı” dedi.


‘GELEN İTFAİYENİN SUYU BİTTİ’

Yangına müdahale etmek isteyen Özcan Kingir ise, “Biz alevlerin içine girdik ama kurtaramadık evde çökme olduğu için. Fakat itfaiye beş on dakika önce gelseydi bu çocuklar kurtulurdu. Ambulans insanlar öldükten sonra geliyor, insanlar yanıyor itfaiye ondan sonra geliyor” dedi.

Yangına müdahale etmek isteyen Erkan isimli bir başka mahalleli de “Yangına müdahale etmek istedik ama yapamadık, içeriden çocukların annesiyle dayısı çıktı. İtfaiye iki saatte anca geldi. Gelen itfaiyenin birinde su bitti su takviye ettiler. Çocuklar üst katta uyuyormuş, anne ve dayı ise alt katta mutfaktalarmış, yangını fark edemediler” diye konuştu.

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Suriyeli bebek, yoksulluk yangınında can verdi

Antalya Serik’te serada çalışan Suriyeli anne baba işe gittiği sırada konteynerde yalnız kalan 6 ayl...

Geçen hafta yoksulluktan, çaresizlikten yedi çocuk...

Nas’la faizi indirip Bakara’yla açlığa inandırmaya çalışıyor, yeni açıklama ve ‘tedbirlerle’ arkamız...

4 mülteci çocuk öldü | Doğal gazı ödeyemedikleri i...

Esenyurt’ta 4 Suriyeli çocuğun öldüğü evden yoksulluk çıktı. Ailenin doğal gaz faturasını ödeyemediğ...