Zeliha Atlar'ın ağır yaralandığı saldırının davasının ilk duruşması görüldü
Balıkesir Edremit ilçesinde geçtiğimiz Ekim ayında Serdal Gülser tarafından ayrılmak istediği için silahla ağır yaralanan Zeliha Atlar'ın davasının ilk duruşması yapıldı.

Balıkesir Edremit ilçesinde geçtiğimiz Ekim ayında Serdal Gülser tarafından ayrılmak istediği için silahla ağır yaralanan Zeliha Atlar'ın davasının Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması yapıldı.

Ayvalık Kadın Danışma Evi, Körfez Bağımsız Kadın İnisiyatifinden kadınlar davayı takip etmek için Burhaniye Adliyesi önündeydiler.

Mahkeme delillerin toplanması için 27 Eylül 2021 tarihinde saat 11.30'a ertelendi. Serdal Gülser'in tutukluluğunun devamına karar verildi.

DHA'nın haberine göre Zeliha Atlar'ın avukatı Ahmet Onaran ilk duruşma sonrasında açıklama yaptı: Yargılamanın bugün ilk celsesi başladı. Sanık dinlendi, gelmeyen sanıklarla ilgili getirilme kararı verildi. Suçun vasfı ve mahiyeti itibariyle mevcut sanığın tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Biz dosya kapsamı, raporlar, bilgi belgeler, beyanlar, özellikle sanığın telefonundan alınan mesaj ve whatsapp ekran görüntüleri sanığın telefonuna kurmuş olduğu kayıt sisteminden alınan seslerle sanığın bu işleri tasarlayarak ve aynı fikir ve eylem birliği yaparak akrabaları olan diğer tutuksuz yargılanan 2 sanıkla birlikte yaptığına inanıyoruz. Bundan sonra ki süreci de takip edeceğiz. Bugün Zeliha aramızda tesadüfen yaşıyor, boynundan, ense köküne sıkılmış bir silahtan bahsediyoruz."

Ankara Barosunun ise davaya müdahillik talebi reddedildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Devlet koruyamadığında kadınların son çaresi: Kiml...

Şiddetten kaçmak için kimliğini değiştiren kadınların sayısı her yıl daha da artıyor, bu da gösteriy...

Şiddete karşı mücadelede kadınların örgütlülüğü ço...

Balıkesir Kadın Platformunun düzenlediği etkinlikte konuşan Yonca Altındal, kadınların haklarını eld...

Öfkenin, hakikati ortaya çıkaracak bir müdahaleye...

Yuttukları, dağıttıkları, cebe indirdikleri her bir kuruşta bu kadınların, bu gençlerin, bu bebekler...